Džikić oštar: Ovim sportom ne možeš da se baviš ako nećeš da se boriš

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić bio je vrlo oštar prema svojim izabranicima nakon pobede nad Konstantinom.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Trener Crno-Belih je posle utakmice ukazao na određene probleme:

Pobedili smo vrlo kvalitetnu ekipu. Dugo nam je trebalo da ih slomimo, ali smo ih na kraju i slomili. Kao što iskusniji od mene rekoše pre par minuta, verovatno i vremenska situacija utiče na raspoloženje mojih igrača, pa su valjda mislili da će ovi iz Niša da došu, pobede se sami i odu kući na svoj račun. Pošto nisu došli da se sami pobede, to je na partketu izgledalo drugačije. Fakat je da smo protiv Mege igrali bolje, ali ovo je utakmica u kojoj ne možeš da pobediš. Ako pobediš, normalno je, ako izgubiš, katastrofa. Da mi neki od mojih momaka nisu jasni, nisu.”

Upitan da pojasni svoju izjavu, trener Partizana je rekao:

“Neću o imenima. Ne mogu da shvatim da igraš za Partizan i da svaki put kada izađeš na teren, ne izađeš odbraniš svoj posao. Ovim sportom ne možeš da se baviš ako nećeš da se boriš. Ne možeš da igraš ni ‘Ne ljuti se čoveće‘ jer i tamo ima pobednika. Onda su neki u čudu, ‘Ju šta se dešava? ‘.Šta se dešava? Sad će jun pa da vidiš šta se dešava. ‘Should i stay or should I go. ‘ Pa ćeš da vidiš šta se dešava. Voleo bih da budemo precizniji, ali imam pravilo da ne izlazimo napolje sa imenima, to je nešto što rešavamo u svlačionici i na treningu. Valjda su neki mladi da budu konstantni. Samo što je konstantanta preduslov kvaliteta. Ljudi to plaćaju, a ne fleševe. Fleš je kad odigraš jednu utakmicu dobro, to je bljesak.” – zaključio je Džikić.

Sa druge strane, trener Nišlija Marko Cvetković rekao je:

“U drugom poluvremenu, bez prevelikog razloga smo primili 56 poena. Znali smo da će Partizan da pojača nivo agresivnosti, ali nije spektakuarno da primimi 56 poena. Možda je igračima pala koncentracija, možda su se uplašili te dobre igre u drugoj četvrtini. Imali smo problema sa organizacijom napada. U prvom poluvremenu smo to nadograđivali odbranom i kontrolom skoka. Ipak, nemam šta da zamerim, nadam se dobroj utakmici u Nišu.”

Izvor: kkpartizan.rs/doubledouble.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.