Džejson Ričardson završio karijeru (Video)

Jedan od najboljih kucača u istoriji NBA lige, Džejson Ričardson, odlučio je da nakon 14 sezona u NBA ligi okači patike o klin. Odluku je objavio na instagramu nakon dugog razmišljanja i razgovora sa suprugom.

Kao i mnogim drugim “letačima” Ričardsonu su kolena otkazala poslušnost. Nakon što je godinama mučio muku sa lošim levim kolenom u zadnjih nekoliko dana, dok se spremao za početak kampa sa Atlanta Houksima, osetio je nelagodnost i bol i u desnom kolenu. Nakon urađenih snimaka otkriveno je oštećenje i to je bilo previše za ovog NBA veterana. “Ne želim da hramljem ceo život”. Želja za dobrim zdravljem je prevladala želju za još jednim pokušajem osvajanja Leri O’Brajan trofeja.

Ričardson je imao odličnu karijeru, postizao je nešto više od 17 poena po meču. Posebno će ostati upamćen po fantastičnim zakucavanjima, što na utakmicama, što na All-Star takmičenju. Osvajao je All-Star takmičenje u zakucavanjima dve godine za redom.

Igrao je odlično za Golden Stejt Voriorse i Finiks Sanse, a nakon toga je preuzeo veteransku ulogu u Orlandu i Filadelfiji i uglavnom je širio igru odličnim šutem za 3 poena. Karijeru je završio na 16. mestu po broju pogođenih trojki u istoriji NBA lige. Poslednjih nekoliko godina je bio znatno stariji od ostatka ekipa za koje je igrao pa je došao u situaciju da mu saigrači prošle sezone poklone pelene za odrasle i hranu za bebe za rođendan.

34th Birthday presents from my teammates!!!????????

A photo posted by J-Rich (@richboyz23) on

Svakako će ostati upamćen kao vrlo zanimljiv igrač za gledanje i kao neko ko nam je podario 360° vetrenjaču. Uživajte u 10 najboljih zakucavanja karijere Džejsona Ričardsona:

Leave a Reply

Your email address will not be published.