Džamar Vilson heroj Finske!

Susret izmedju Francuske i Finske obeležio je . Finci su pokazali zube, savladali Francusku rezultatom 82:84 (15:23, 18:9, 20:17, 19:23, 12:14) i napravili još jedno ogromno iznenadjenje na ovom turniru.

Finci su pokazali odmah da se ne plaše jednog od favorita za medalju i oteli im prvu četvrtinu rezultatom 23:15, gde se najbolje pokazao Toti, a odgovor mu je stizao jedino od Evana Furnijea, pa i ne čudi rano vodjstvo “Vukova”.
Boris Diao je vezao neke važne poene, kao i skokove, pa je Francuska povela i nakon dodatnog “vetra u ledja” koji je dala odbrana francuza, njihova prednost odlazi na, do tada, maksimalnih plus 7, 33:26. Finci su se oporavili u finišu, vezali 6 poena bez odgovora i doneli neizvesan početak drugog poluvremena. Tako se upravo i desilo, jer su finci otvorili treću četvrtinu serijom 8:0, medjutim nije trebalo dugo francuzima da se vrate u vodjstvo, pa je ostatak ovod dela meča prošao u pravoj rezultatskoj klackalici i završio se prednošću “Petlova” 53:49. Odlično su izabranici Vensana Kolea otvorili poslednji kvartal, ali Šon Haf i drugari nisu dozvolili da se previše rastrče. Francuska je konstantno bila u vodjstvu, iako je Finska u više navrata pokušavala da se vrati, najčešće preko Salina i Markanena i u poslednji minut se ušlo rezultatom 70:70, de Kolo je imao šut za pobedu ali je ostao kratak, pa smo otišli u produžetak. Finci su prvi poveli u produžetku i držali tu prednost sigurnim šutevima za dva poena. Prišli su Francuzi na jedan koš razlike, zatim je Nando de Kolo promašio drugo bacanje, pa je trojku ubacio Lauri Markanen za velikih plus 5 u korist “Vukova”.  Medjutim, Francuzima nije dugo trebalo da vrate meč u “egal”, to se dogodilo nakon dvojke Borisa Diaoa iz ofanzivnog skoka, a zatim i trojke koju je pogodio Evan Furnije, pa je na semaforu pisalo 84:84 i u poslednjem napadu Džamar Vilson donosi pobedu Finskoj 86:84!

Francuska: Serafan 0, Ertel 10, Dio 0, Lovernj 4, Furnije 25, De Kolo 21, Diao 9, Vesterman 2, Poaije 0, Labejri 6, Tupan 0, Džekson 7.

Finska: Koivisto 8, Haf 6, Li 4, Salin 14, Koti 14, Koponen 4, Nutinen 2, Raniko 0, Lindbom 0, Markanen 22, Vilson 12, Marfi 0.

Leave a Reply

Your email address will not be published.