DV: Hoće da nas efemerizuju…

Trener Crno – Belih, Duško Vujošević, osvrnuo se na sutrašnji duel Partizana i Crvene Zvezde Telekom u okviru poslednjeg kola Superlige Srbije:

Svaka utakmica između Partizana i Zvezde ne nosi slučajno epitet derbija, bez obzira na rezultatski značaj, da li je to Kup, ABA liga ili prvo mesto pred plej-of. Igra se pod posebnim emocijama pa je tako će biti i sutra, iako je možda i najmanje značajna utakmica. Važnije su bile ove u ABA ligi, a teško da sada možemo da očekujemo da možemo da nadoknadimo 16 razlike.

Partizan nije 100 % spreman, na šta je ukazao i Vujošević:

Lakše su povređeni Murić i Milosavljević, a da li će oni igrati ne znam. Nećemo rizikovati da da se povrede više…

b92.net

b92.net

Trener Crno – Belih se osvrnuo i na kako kaže nerazumevanje države prema Partizanu:

Partizan je osvajao trofeje u svim takmičenjima gde god da je učestvovao. Prošlog leta smo ušli u veliki problem. Neki su otišli bez obeštećenja. Otišao je Lovernj, Vesterman, Bertans. Pavlović je otišao pa se vratio. Tokom prvenstva na delikatnoj pozicji je otišao Gagić. Da vam kažem, već godinama upozoravam da se Partizan nalazi u ozbiljnoj situaciji i da nailazimo na nerazumevanje države. Zahvalnost dugujemo Nis-u čije pare idu na servisiranje poreskog duga sa kamatom. Verujem da su mnogi očekivali da ćemo se raspasti, verujem da bi svaki drugi kolektiv bio u raspadu. Partizan i igrači se ponašaju časno u ovom svetu beščašća. Moramo da shvatimo da igramo protiv jedne ekipe koja je dobro plaćena, sa određenim zakašnjenjima, protiv ekipe koja nije plaćenja.

Moralna odgovornost postoji na onima koji su nas doveli do te materijalne bede. Ne može da se gleda da je ovaj duel sve normalno, u Partizanu ništa nije normalno. Mi smo u situaciji da se borimo za opstanak. Oni koji imaju plan da se stavi tačka na crno-beli svet imaju plan da jedan beogradski klub koji nije Partizan igra na F4 Evrolige 2017. godine u Beogradu. Možda nisu uspeli ove godine, ali će pokušati sledeće. Ne smemo da budemo izmanipulisani, zaključio je Vujošević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.