Drim tim sa +27 ispratio zlatnu generaciju Argentine u penziju

Amerikanci su savladali Argentinu sa 105:78 i protivnik u polufinalu biće im Španija koja je ubedljivo savladala Francusku. Najbolji u američkoj reprezentaciju su bili Djurent sa 27 poena, 7 skokova i 6 asistencija , Džordž sa 17 poena i 8 skokova, Kazins sa 15 i Irving sa 11 poena. Najefikasniji u Argentini bili su Skola sa 15 poena i 10 skokova, Đinobili sa 14 poena i 7 asistencija, Kampaco sa 13 poena i 9 asistencija i Noćioni sa 12 poena i 5 skokova.

Odličnom odbranom, poenima iz kontri i reketa Argentinci su napravili prednost od 10 razlike na početku prve četvrtine. Promašaje Amerikanaca za tri poena kažnjavali su Kampaco i Skola. Amerikanci su odgovorili mnogo boljom odbranom, Djurent je vezao 2 trojke, dok je Kazins doneo dubinu u reketu, pa je rezultat preokrenut na 25:21.

Argentinski napad puca na početku druge četvrtine usled granitne odbrane Amerikanaca. Poeni iz kontri, nove pogođene trojke i individualne minijature Djurenta i Irvinga omogućile su Amerikancima da odu na +25. Argentinci uspevaju da se vrate iz nok-dauna u završnici poluvremena. Noćionijevim trojkama pridružili su se poeni iz nekoliko uspešnih prodora i razlika je smanjena na 56:40. Amerikanci su očekivano bili dominantniji u skoku u prvom poluvremenu.

Foto: http://elitedaily.com/

Foto: http://elitedaily.com/

U trećoj četvrtini viđeno je dosta individualne igre na obe strane. Poeni su uglavnom postizani iz šuteva za tri poena i prodora, a Amerikanci su deo poena postigli preko visokih igrača u reketu. Razlika je bila u tome što su Amerikanci vrlo lako dolazili do poena, dok je svaki koš Argentine iziskivao veliki trud. Djurent je bio nezaustavljiv, dok je s druge strane Đinobili pokušao da trgne ekipu, koja je na kraju ovog perioda gubila sa 97:61.

U poslednjoj četvrtini treneri oba tima su iskoristili šansu da pruže priliku igračima koji su imali manju minutažu, pa je ovaj period bio kombinacija egzibicija, igre bez odbrane i grešaka u napadu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.