Dragić odličan, Tauns i Batler dominirali

Slaba prva četvrtina izmedju Čikaga i Majamija, ali dobra igra Dragića, dominacija Taunsa i Batlera te neočekivan heroj Bruklina sinoć su NBA fanovima obilježili veče. 

Majami je sinoć imao najgoru prvu četvrtinu u istoriji franšize sa postignutih samo 7 poena. Sreća za njih pa ni Čikago u toj četvrtini nije bio raspoložen te je završio sa 13 i to je ujedino i treća najneefikasnija prva četvrtina ikada. Iznenadjujuće nakon toga u drugoj izgledalo je kao da gledamo neku sasvim drugu utakmicu. Majami je ovu četvrinu završio sa 38 poena i to im je ujedino i najefikasnija četvrtina ove sezone, Čikago se takodje probudio pa su i onu dali 29. Majami je u četvrtu četvrinu ušao sa tri poena prednosti, prednosti su do kraja digli na 7 i završili pobjedonosno 93-100. Dragić je odigrao odličnu utakmicu ubacivsi 24 poena, dva skoka i tri asistencije a pratili su ga Elington sa 19, Džonson sa 15 i tako dalje. U redovima Čikaga najbolji je bio Grant sa 24 poena zatim Holidej sa 15, Valentajn 14…

U drugoj utakmici Minesota je kući savladala Finiks koji je na ovaj meč došao oslabljen budući da Buker nije igrao. Bez mlade zvijezde Finiks je ipak pružio dobar otpor pa je meč završen 119-108. Ovu utakmicu obilježili su Tauns i Batler koji su jednostavno dominirali na parketu. Tauns je završio sa 32 poena, 12 skokova uz procenat šuta 46%. Batler je ipak odigrao značajniju rolu pogotovo u odbrani on je meč završio sa 25 poena, četiri skoka i 5 asistencija ali njegova odbrana je nosila vukove do pobjede. Imao je na tri ukradene lopte i jednu blokadu. Pored njih i Vigins je imao finu utakmicu, dao je 21 poen.

I na kraju treća utakmica je bila izmedju Memfisa i Bruklina. Ujedino i utakmica sa najmanje poena, završena je rezultatom 88-98 za Bruklin. A neočekivani heroj pobjedničkog tima bio je D.Kerol sa 24 poena, 6 skokova 2 asistencije i ukradene lopte te jednom blokadom. Inače njegov prosjek i izgleda otprilike tako ali velika razlika je u poenima, njegov prosjek ove sezone jeste 13 poena po utakmici. Pored njega za pobjedu je zaslužan i Trevor Buker koji je ostvario double double. A u Memfisu solidni su bili Gasol i Evans sa po 18 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.