DR: Smireno i snažno do pobede i titule

Na konferenciji za štampu pred treći meč finalne serije KLS Dejan Radonjić je izrazio nadu da će Crveno Beli sigurnom igrom iskoristiti prvu meč loptu i osvojiti dugo očekivanu titulu.

null

kkcrvenazvezda.rs

 Radonjić se prvo osvrnuo na prošli meč:

Uspeli smo u onome što smo želeli, napravili brejk i došli u situaciju da nam je u sledeća tri meča potreban jedan trijumf kako bismo osvojili titulu. Svesni smo da će Partizan dati sve od sebe da pokuša da se vrati i produži seriju. Neće biti nimalo lako, ali uprkos povredama nadamo se najboljem.

I na status Stefana Jovića i Bobana Marjanovića:

Situacija je praktično ista kao i pred prethodni meč, iako smo se nadali da će biti bolje, da ćemo moći da iskoristimo pauzu da bi stanje bilo bolje pogotovo kod Jovića. Ali, i on i Marjanović su u poziciji da i dalje nastupaju pod opterećenjima. Jović ako i sutra bude u stanju u kakvom je danas, vrlo verovatno neće igrati, što nema veze sa momentom kada je pogođen stolicom u glavu na prethodnom meču. Nismo mnogo govorili o tome ni onda, a nećemo ni sad.

Zatim je komentarisao značaj osvajanja titule nakon toliko godina:

Mislim da je realno reći da ja kao trener prepoznajem da ima i toga. Moramo da se maksimalno spremimo za taj sledeći duel protiv Partizana. Imali smo puno momenata u ovoj sezoni koje možemo analiziramo na sličan način. Titula koju želimo se jako dugo čeka, ali takav mentalni odnos je praktično već bio prisutan. Znamo šta treba da se uradi kako bi igrači bili na maksimalnom nivou, kako bismo napravili ono što smo već mnogo puta uradili ove sezone. To treba da uradimo još jednom, a da li će to biti već sutra, videćemo.

Na kraju konferencije za medije Radonjiću je postavljeno pomalo neobično pitanje a uslovljen je da može da odgovori samo sa da ili sa ne. Pitanje je glasilo:“ Da li bi Vam titula osvojena u šampionatu Srbije više značila od one u ABA ligi“.

Usledio je jasan odgovor:

“Da.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.