Đorđević u finalu nemačkog Kupa

Berlinska Alba je poražena od Bajern iz Minhena sa 70:78 u polufinalu nemačkog Kupa. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Džonson sa 19 poena, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti, Reding sa 17 poena i 7 skokova i Kleber sa 11 poena. Lučić je postigao 5 poena uz 3 skoka. Milosavljević je bio najbolji u Albi sa 17 poena i 4 asistencije, blizu dvocifrenog učinka je bio Akpinar sa 9 poena.

Prvo poluvreme je proteklo u velikoj borbi i rezultatskoj klackalici. Prva četvetina je završena rezultatom 21:21, a Bajern je prednost stekao u drugoj polovini druge četvrtine, pa su zahvaljujući boljoj realizaciji otišli na odmor sa prednošću od 42:38. Bavarci su dobro kontrolisali reket, dok je Alba dobro balansirala sa unutrašnju igru sa šutem spolja, ali sa slabijim procentima.

n1info.com

Bajern je uspeo da uveća svoju prednost u završnici treće četvrtine i u poslednji period uđe sa rezultatom 60:51. Bavarci su igrali racionalnije i bolje kontrolisali napadačku realizaciju, dok je Alba promašila previše otvorenih šuteva spolja. Alba je uspela da smanji zaostatak u poslednjoj četvrtini i uvede meč u neizvesnu završnicu, ali su igrači Bajerna preciznim izvođenjem slobodnih bacanja sačuvali stečenu prednost i izborili plasman u finale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.