Đorđević: “Ovo je mali korak koji sve raduje”

Izjava selektora Srbije posle plasmana u polufinale…

n1info.com

Nakon pobede protiv Italije, selektor Srbije je izjavio:

“Najsolidnija odbrana do sada. Bili smo izuzetno koncentrisani, momci su igrali punom snagom u svakom posedu. Imali smo vatru u očima, misli smo spremni za svaki napad koji su Italijani spremili na parketu. Odradili smo fantastičan posao na njihovim najboljim igračima Belineliju i Datomeu. Opet smo dominirali u skoku, bili smo konstantni sve vreme. Skoro stalno na +10. Sada nas čeka težak protivnik u polufinalu, Rusija je sjajan tim koji nas je zasluženo pobedio”. 

O tome kako je ova selekcija postala TIM:

“U jednoj utakmici tokom priprema Milan Mačvan je imao temperaturu 38,5 stepeni. Nije bilo šanse da ga odgovorim od igre. U jednom trenutku je rekao ne mogu više. Tada smo postali tim. To je bio motiv za sve igrače

O pripremi utakmice:

“Znali smo sve, iz kojih akcija traže trojke koje im daju taj kiseonik, godinama imaju na ofanzivni talenat, ali danas nisu mogli tako da nas pobede. Mislim da je 3/4 bila ključna. Krenuli su nekom drugom taktikom, jačom igrom na ivici faula, stalno su Marjanovića “mečapovali” sa Melijem ili Bilogom, tim jakim telima koji su ga stalno gurali od koša. Tu smo imali problema u unutrašnjoj liniji, ali smo preuzeli igru sa spoljne i uspeli da dovedemo meč do kraja”

Srbija je protiv Italije odigrala najzrelije do sada:

“To je generalno naš znak ovakvim takmičenjima gde kako ono odmiče mi smo sigurniji u tim stvarima koje tražimo. Ovo je mali korak koji sve raduje. Moramo da razmišljamo samo o Rusiji i kako da joj vratimo za ono u grupi. Imaju Šveda koji je jedan od najtalentovanijih igrača na EP na toj poziciji, to će svakako biti jedan od zadataka ali ne smemo da zaboravimo na ostale od kojih mnogi imaju veliko evroligaško iskustvo”

Leave a Reply

Your email address will not be published.