Đorđević: ”Ono što sam video nije pristup koji se očekuje”

Selektor reprezentacije Srbije nije bio nimalo zadovoljan nakon tesne pobede nad Austrijom.

Foto: FIBA.com

Srbija je na jedvite jade savladala autsajdera Austriju 82:81 trojkom Alekse Avramovića:

“Veliko hvala ljudima koji su došli da nas bodre. Atmosfera je bila sjajna i izuzetno mi je drago zbog njih, što smo na kraju došli do ove teške pobede, oni su to zaslužili. Košarka je takva igra, mi smo takmičari i nikada se ne predajemo, verovali smo u sebe do samog kraja i uspeli da pobedimo”

Srbija je u jednom trenutku imala i 12 poena zaostatka:

“Nismo igrali dobro, naročito u odbrani. Austrijski tim je bio spremniji na našu igru nego mi na njihovu. Ponosan sam na igrače što se nisu predavali, ali nikako nisam zadovoljan načinom na koji su ušli u meč. Ne kažem da smo potcenili tim Austrije, ali ono što sam video u svlačionici pred utakmicu, nije pristup koji se očekuje od reprezentativaca Srbije pred ovako važan meč”

Tim Saše Đorđevića je u novembru sa 85:64 pobedio Austriju u Beogradu:

“Možda su neki igrači bili uljuljkani pohvalama koje sam izrekao o njima, ali to nije dovoljno. Svaki igrač mora da se dokazuje protiv svakog protivnika i to je jedini ispravan pristup svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama”, zaključio je Đorđević.

Foto: FIBA.com

Aleksa Avramović je meč završio sa 15 poena i 5 asistencija:

“Posle teške utakmice sa Nemačkom imali smo dva dana da se oporavimo i spremimo za utakmicu sa Austrijom. Znali smo da će biti teško i da imaju dobre igrače, pre svega Mahalbašića i Šrajnera. U prvom poluvremenu smo igrali loše, dozvolili smo im da igraju svoju igru. Na početku drugog dela primili smo mnogo lakih poena, dozvolili protivniku da ponovo napravi prednost. Ipak, verovali smo u sebe i u završnici napravili preokret i došli do pobede. Veliko hvala publici koja nas je sjajno bodrila. Ovo je pobeda za njih”, rekao je Avramović.

Sledeći meč Srbija igra 29. juna u Gruziji, a poslednju utakmicu u prvoj fazi kvalifikacija će odigrati protiv Nemačke u Beogradu 2. jula.

Leave a Reply

Your email address will not be published.