Đorđević: Ne razumem FIBA, čeka nas ”pakao”

Selektor Đorđević i kapitem Mačvan se obratili medijima.

Foto: SrbijaDanas

Dan nakon što je reprezentacija Srbije pretrpela prvi poraz na EP, šef stručnog štaba naše ekipe, nikako nije mogao da bude smiren. Pre nekoliko dana je govorio o tome koliko njegova ekipa nema autoriteta kod sudija, kao i to da je kriterijum jako sumnjiv.

Na pitanje da prokomentariše sudije, Đorđević je rekao:

Nema potrebe, neke zvanične poruke, otišle su tamo gde treba, ali kad ste već pitali (smeh)… Bila je agresija nad Lazićem, od strane igrača iz Letonije, gde sam ja tražio isključenje, vidi se na snimku, gde je apsolutno faul za isključenje i to je neka stvar koju smo poslali, i to je neka stvar zbog koje sam se bunio, i dobio kaznu od strane FIBA, i neka, zasluženo. Međutim, moje pitanje je sledeće – koja je kosekvenca kada neki igrač na ovakvom takmičenju, dan za danom, biva isključen, da li može da odigra sledeću utakmicu ili ne? – pitao je Đorđević.

 

Đorđević nije želeo da indirektno priča, već je nastavio o konkretnom slučaju:

Tima, to je igrač, koji je napravio šta je napravio nad Lazićem, koji između ostalog ima problem, na terapiji je. Juče nije trebalo da igra (Tima), ali je odigrao, i dao je 20 poena otprilike. Šta ćemo sad? – i dalje je ostao začuđen, i nastavio je o sudijama.

Najavu za utakmicu sa Turskom, kao i celu konferenciju, možete pogledati ovde:

Leave a Reply

Your email address will not be published.