Đorđević: ”Jaramaz ima kvalitet za ovaj nivo”

Srbiju očekuju utakmice protiv Nemačke i Austrije.

Foto: Sportska Centrala

Stefan Jović će zbog povrede propustiti ove dve utakmice, a Vanja Marinković je višak.

Iza nas su dani dobrog treninga, sa dobrom enerigjom, entuzijazmom i dozom koncentracije. Igrači su dobili mnogo novih informacija, Kao što znate među nama je debitant Stevan Jelovac. Siguran sam da će moći da doprinese kvalitetu igre. Mi ne komplikujemo mnogo, igramo što jednostavnije i želimo da dođemo do nekih svojih automatizama, do nekih svojih načina kojim ćemo ići u borbu pre svega sa Nemačkom, poručio je Đorđević novinarima u Kući košarke u Sazonovoj ulici.

O Nemačkoj kao narednom protivniku.

Borben, pun entuzijazma, energije, s novim trenerom. Odigrali su i dobili dve utakmice. Hala u Frankfurtu ima 12.000 mesta i sve je rasprodato i nadam se da ćemo imati podršku naših ljudi.

Foto: starsport

Imao je poruku za igrače.

Da budu spremni na određeni ambijent, da budu mentalno pripremljeni, da uđu u utakmicu na određeni način. Ovo je najvažnija utakmica u grupi dosad. Znate našu filozofiji da je svaka naredna utakmica najteža, takva će biti i utakmica sa Austrijom u nedelju. Ali prvo Nemačka.

Govorio je o Jelovcu i Jaramazu.

Jako teško je dati ocenu posle ova dva dana. Njihov entuzijazam i želja izuzetno su prisutni. Motivisani su, izuzetan kvalitet igrački i ljudski poseduju. Na vama i nama je da ih na što bezboliji način uvedemo u sistem, da im omogućimo da se osećaju kao starosedeoci ovde. Tu su bitne uloge starijih igrača i nas trenera. Kroz neku priču, bez mnogo komplikacija, bez traženja perfekcije. Tražimo da kroz individualni kvalitet doprinesu kvalitetu tima.

Nema potrebe za prevelikim ulogama. Jaramaz je na treninzima izuzetno aktivan, poslednje tri godine je na mom spisku. Izuzetno računamo na njega u budućnosti. On je prošao kroz naše selekcije, osvajao je medalje, ima kvalitet potreban za ovaj nivo.

Meč protiv Nemačke je na programu u petak od 19:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.