Dončić pada na draft listi?

Prema najnovijim izveštajima iz NBA lige postoje šanse da Luka Dončić neće biti biran u prva tri pika ovogodišnjeg drafta.

Foto: nbapassion.com

Timovi koji imaju prva tri pika Finiks, Sakramento i Atlanta, prema najnovijim saznanjima amerilkih novinara koji su bliski sa pomenutim timovima, planiraju da dovedu visoke igrače ispred Luke Dončića.

Ove tri ekipe tražiće visokog igrača pošto su na tim pozicijama deficitarni. Gotovo je izvesno da će Finiks odabrati Deandrea Itona kao prvog pika. Radi se o jednom o najtalentovanijih visokih igrača koji su se pojavili na draftu u poslednjih nekoliko godina, i teško je verovati da će ekipa iz Arizone propustiti ovakvu šansu. Pošto na bekovskim pozicijama imaju već sjajnog Bukera i sve boljeg Vorena, a na poziciji pleja Pejtona, šanse za izbor Dončića svedene su na nivo teorije.

Резултат слика за deandre ayton

Foto: Deandre Iton sports.yahoo.com

Drugi izbor na draftu imaće Sakramento Kingsi, a pošto su Vlade Divac i Peđa Stojaković jedni od glavnih kada je u pitanju izbor igrača, logičan splet okolnosti bio bi izbor Dončića. Međutim, i Sakramento je “tanak” na centarskim pozicijama pošto imaju samo Kufosa, Kauli-Stejna i Labisiera. Niko od ovih igrača ne predstavlja ekstra klasu u NBA ligi, pa ako je verovati novinarima bliskim Sakramentu, Kingsi će na draftu birati visokog igrača. U užem izboru su Marvin Begli, Mohamed Bamba i Džaren Džekson Junior.

Резултат слика за marvin bagley iii

Foto: Marvin Begli aminoapps.com

Atlanta će birati treća, a oni baš kao i Finiks i Sakramento imaju popunjene bekovske pozicije, pa se veruje da će i oni tražiti visokog igrača. Šroder, Bejzmor i Princ glavni su igrači Atlante i baš igraju na pozicijama koje pokriva i Luka Dončić. Na centarskim pozicijama imaju Muskalu, Dedmona i mladog Kolinsa kome će verovatno želeti da nađu partnera za budućnost. Ipak, ne treba sa sigurnošću reći da će Atlanta propustiti Dončića ukoliko ga Sakramento ne izabere.

Ukoliko bi došlo do scenarija da Luka ne bude izabran u prva tri pika, Memfis koji će birati četvrti dočekao bi ga raširenih ruku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.