Dominacija Bešiktaša na otvaranju sezone

Turski šampionat je zvanično počeo, a u prvom današnjem susretu Koležliler je dočekao Bešiktaš u Ataturk Sport Salonu u glavnom gradu, Ankari. Bešiktaš je bio neugodan gost Koležlileru i savladao ih rezultatom 93:51(25:13, 22:21, 21:4, 25:13).


Izabranici Ufuka Saridže su sjajno otvorili susret poenima Rola i Tompsona. Visoki presing gostiju se isplatio. Ukrali su veliki broj lopti dobili lake poene, a kasnije se priključio i Erl Klalrk tako da su košarkaši Bešiktaša prilično ubedljivo dobili prvu četvrtinu rezultatom 25:13. U redovima domaćina iz Ankare, Dominik Morison, Devin Tomas i Šenon Šorter su bili jedini strelci, pa i nismo mogli da očekujemo drugačiji epilog. Jedan neprijatan trenutak se desio pred kraj prve deonice, kada se Ajden povredio i na nosilima napustio parket.
U nastavku su Šorter i Lav pokušali nešto da iskreiraju iz pika, potogovo su koristili to što Lav voli da se izvuče na “pop” i šutne sa poludistance, ali nisu ni iz ovoga previše dobili. Saridža nije smanjivao intenzitet odbrane i vrlo brzo su se odlepili na dvadeset razlike (33:13). Šorter se malo probudio i pogodio dve trojke u nizu drugoj deonici, nakon toga mu se Akiš priključio, pa su malo spustili prednost Bešiktaša. Medjim Majkl Rol i Erl Klark su bili dobro raspoloženi pa nisu dozvolili da se Koležliler mnogo približi. Nakon što je Sevim zatražio tajm aut, probudila se domaća ekipa. Na krilima Šenona Šortera koji je do poluvremena ubacio 14 poena, prišli su na samo deset poena razlike što je nateralo Ufuka Saridžu da i on pozove tajm aut. Do kraja je Bešiktaš držao prednost i prvo poluvreme dobio rezultatom 47:34. Najefikasniji su bili Šenon Šorter kod Koležlilera sa 14 poena, a u redovima Bešiktaša Majkl Rol je ubacio 13.

www.kartalbasket.org

www.kartalbasket.org

Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji gostiju iz Istanbula, a drugu je počelo isto kao i prvo. Poenima Majkla Tompsona, s tim što je ovog puta pogodio za tri. Ponovo smo videli jaču odbranu gostiju kao i sigurnu završnicu, pa se Bešiktaš još jednom odlepio i bilo je potpuno jasno da više nije bilo povratka za domaće. Pogotovo kada spomenemo podatak da je Koležliler postigao samo četiri poena za deset minuta košarke u drugom poluvremenu. Šorter i Tompson su bili jedini strelci.
U poslednjoj četvrtini je bilo samo odradjivanje posla od strane izabranika Ufuka Saridže. Na kraju pobeda, prilično ubedljiva 93:51. Najefikasniji je bio Majkl Tompson sa 20 poena, a Majkl Rol je ubacio 15. U redovima Koležilelra Šenon Šorter sa 16 poena i Dejvid Tomas 12 (uz isključujuću grešku) su dobili prelaznu ocenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.