Dižon ubedljiv protiv Limoža

Limož je od prve četvrtine bio u zaostatku za Dižonom još od prve četvrtine, ali je uspevao da se održi u igri sa malom razlikom u rezultatu. Dižon je utakmicu prelomio u za njih fantastičnoj trećoj četvrtini koju su dobili rezultatom 37:17. Meč je završen rezultatom 99:80.

Razlozi za pobedu Dižona mogu se tražiti u odličnoj odbrani koja je ukrala 11 lopti igračima Limoža. Heson sa 22, Kain sa 20 i Bruks sa 19 poena ne samo što su bili najefikasniji igrači pobedničkog tima već su i zajedno ukrali ukupno devet lopti. Ipak sva trojica mesto najboljeg pojedinca moraju da prepuste odličnom Holstonu koji je postigao 14 poena i iskreirao 15 asistencija (ceo Limož 19!?).

Foto: twitter.com/jdadijonbasket

Foto: twitter.com/jdadijonbasket

S druge strane Limož je utakmicu izgubio zahvaljujući lošoj organizaciji u napadu o čemu svedoči 15 izgubljenih lopti (Dižon samo 6).  Bongo-Kolo je sa 20 poena i 7 skokova predvodio tim Duška Vujoševića, ali je bio i odgovoran za trećinu od ukupnog broja izgubljenih lopti. Pratili su ga bivše vedete Partizana, Bo Mekejleb sa 17 poena i 5 asistencija i Vesterman sa 9 poena i 8 asistencija.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.