Dinamo Sasari ubedljiv protiv oslabljenog Partizana

Dinamo Sasari je savladao Partizan sa 99:85 u poslednjem kolu grupne faze FIBA LŠ. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Stipčević sa 23 poena, Bel sa 20 poena, Savanović sa 18 poena i Laval sa 11 poena i 8 skokova. U Partizanu su bili najbolji Birčević sa 17 poena, Andrić sa 14 poena, Karahodžić sa 13 poena i Pot sa 8 poena i 9 asistencija. U Italiju nisu otputovali Veličković, Hečer, Luković i Marinković.

Partizan je utakmicu otvorio dobrom unutrašnjom igrom, pa ih ni par izgubljenih lopti nije koštalo stvaranja prednosti nad domaćinom. Sasari je počeo promašajima za tri poen, a onda su se odlučili da češće spuštaju loptu u reket, što je dalo dobre rezultate. Partizan je posle par pogodaka iz šuta spolja, promašio nekoliko zicera i dozvolio preokret Sasariju, ali je brzo vratio prednost i prvu četvrtinu završio sa rezultatom 19:22.

Sasari je u drugoj četvrtini na pravi način prezentovao njihovu filozofiju igre u napadu. Brzina spoljne linije u kombinaciji sa pravovremenim blokovima i odličnim protokom lopte donela im je veliki broj nebranjenih šuteva za tri poena, koje su pogađali u veoma visokom procentu. Partizan je u prvoj polovini ovog perioda izgledao neorganizovano u napadu i imao slab šut iz igre. U nastavku igre su uspeli da pogode nekoliko šuteva spolja i održe korak sa Sasarijem, ali su u završnici poluvremena ponovo pravili greške, pa su na odmor otišli sa zaostatkom 51:42.

Foto: basketballcl.com

Treća četvrtina može se podeliti u dva dela. U prvom, kraćem, Partizan je iz agresivne odbrane crpeo poene iz tranzicije i šuta spolja, a Sasari nije mogao ništa da pogodi, pa su crno-beli izjednačili. U drugom, duplo dužem, Sasari je serijom trojki i poena iz tranzicije ponovo vratio prednost. Crno-beli su u ovom delu treće četvrtine uspeli da pogode par šuteva spolja, ali su imali veliki problem sa izgubljenim loptama. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 72:63.

Sasari je u prvoj polovini četvrte četvrtine uspeo da kazni veliki broj izgubljenih lopti Partizana i kroz poene iz tranzicije i šuta spolja napravi dvocifrenu prednost čime je rešeno pitanje pobednika. Partizan je u završnici uspeo da ublaži visok zaostatak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.