Dimić: “Smatram da smo favoriti jer igramo na domaćem terenu”

U derbiju 9. kola Košarkaške lige Srbije sastaće se Borac i Mega Bemaks u Čačku. Ulog je veliki, drugo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

Foto: timeout.rs

Član stručnog štaba Miroslav Milić zna da je Mega Bemaks opasan protivnik, što je pokazala i pobedama u poslednjih nekoliko utakmica:

“Kako sada stvari stoje, ovo će biti jedna od najvažnijih utakmica u Super ligi. Eventualnom pobedom bi rešili neke dileme i osigurali drugo mesto, koje bi nam donelo prednost domaćeg terena u odnosu na trećeplasiranu ekipu iz grube B. Mega je svakako kvalitetan protivnik. Dva igrača su se vratila nakon povrede. Pre svega mislim na Fundića, jednog od najboljih igrača u tom timu, i naravno Mušidija. Sigurno je da su jači nego do sada. Meč će biti fizički zahtevan, ali se nadam našoj dobroj igri i pobedi. Što se tiče zdravstvenog biltena, Marinović je imao povredu tetive, i zbog toga je bio na poštedi u prethodnim duelima, ali će biti spreman za susret sa Megom.”

Miloš Dimić misli da je njegov tim favorit pre svega zbog domaćeg terena:

“U goste nam stiže Mega, ekipa koja nam je glavni konkurent za poziciju broj dva u grupi A. Što se tiče same utakmice, smatram da smo blagi favoriti u odnosu na protivnika, jer igramo na domaćem terenu pred našom fantastičnom publikom. U utakmicu moramo ući maksimalno koncentrisano, jer je važno da ostvarimo pobedu i potvrdimo drugo mesto.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.