Denver slavio posle preokreta, dabl-dabl Jokića

U veoma uzbudljivoj takmici Denver je posle produžetka uspeo da pobedi Denver sa 116:114. Jokić odigrao važnu ulogu u prvom poluvremenu.

Farid i Jokić su predvodili Denver u prvom poluvrmenu koje su Nagetsi dobili sa 57:50. Sredinom treće četvrtine zbog četvrte lične greške prvo je zamenjen Jokić, a nešto kasnije i Farid, posle čega je Dalas krenuo u preokret. Farid se vratio u četvrtoj četvrtini u kojoj je Dalas poveo +9 i u završnici uspeo da pogodi i odvede Denver u produžetak posle sjajne serije koju je na drugoj strani imao Vilijams. Junak produžetka bio  je Ogastin koji je sa dve trojke  izborio izjednačenje za Denver, a onda i pogodio dva sobodna bacanja za pobedu.

Dalasova igra je u mnogome zavisila od šuta za tri poena, uspeli su da pogode 16 puta iz 41 pokušaja. Denver je dobar deo poena obezbedio iz reketa i tranzicije, uz bolji ofanzivni skok u odnosu na Maverikse. Pobednički tim predvodio je monstruoznim dabl-dabl učinkom od 25 poena i 20 skokova (od toga 11 ofanzivnih, ceo tim 17) Farid. Pratili su ga Barton sa 20 poena i 8 skokova, Mudiej je postigao 16 poena uz 8 asistencije, isti broj poena je imao i Heris, dok je Ogastin imao 12. Novicki je predvodio Dalas sa 30 poena i 6 skokova, Li je uz 18 poena, uhvatio 12 lopti, Vilijams je postigao 17, Barea 15, Metjuz 12, a Parsons 11 poena uz 11 skokova.

Nikola Jokić je svoj dabl-dabl zaradio već u prvom poluvremenu. Učinak je mogao biti veći da ga trener nije izveo u trećoj četvrtini zbog 4 lične greške i vratio ga u igru poslednjih 9 sekundi u produžetku. Ovako je Nikola, mučeći Dalasovu unutrašnju liniju poenima iz reketa i posle faulova pogođenim slobodnim bacanjima, stigao do 13 poena. Uz to je uhvatio 12 lopti, dodao 3 asistencije i ukrao 2 lopte.

Youtube, Max Kvant

Leave a Reply

Your email address will not be published.