Češka ubedljivo savladala Hrvatsku!

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Eurobasketa priredili su reprezentativci Češke pobedom nad Hrvatskom u 1/8 finala rezultatom 80 – 59!

Jan Veseli, Tomaš Satoranski i drugovi potpuno su razbili favorizovane Hrvate, a Perasovićevu ekipu su nadigrali u svim segmentima igre. Unutrašnja linija Čeha bila je daleko produktivnija od visokih igrača Hrvatske, dok je spoljašnja bila koncentrisana i nesebična u igri. Česi su bili pravi tim, svako je imao svoju ulogu, dok su reprezentativci Hrvatske delovali kao razbijena vojska i grupa individualaca koji se više takmiče međusobno, nego sa protivnikom.

Češka je demonstrirala odličan presing na loptu, pravilno preuzimanje, doktorsku odbranu od pika i stranu pomoći. U napadu su izabranici selektora Ginzburga birali jednostavna i ispravna rešenja što im je i donelo ogromnu pobedu.

eurobasket2015.org FIBA/Ciamillo-Castoria/Dackus

eurobasket2015.org
FIBA/Ciamillo-Castoria/Dackus

Najbolji u ekipi Češke bili su Jan Veseli sa 20 poena i 13 skokova, Jelinek sa 13 poena, Šilb sa 12, i briljantni Satoranski sa 10 poena, 11 asistencija i 5 skokova. Iskusni Jirži Velš dodao je učinak od 2 poena i 8 asistencija, a veteran Benda je imao 11 poena , 3 skoka i 3 asistencije.

U reprezentaciji Hrvatske dvocifreni su bili sadašnji i bivši NBA igrači Bogdanović (12 poena), Hezonja (10 poena, 9 skokova) i Ukić (10 poena, 5 asistencija).

Leave a Reply

Your email address will not be published.