Čanak: Nema favorita, obe ekipe s pravom gaje nadu za finale

Trener Partizana zna šta očekuje njegovu ekipu i ne želi izgovore u činjenici da neće moći da računa na Bondžu Sija.

Foto: supercarobnisvijet.com

Nenad Čanak smatra da oba tima imaju najviše ambicije u KLS.

“Dobro znamo kakav nas protivnik čeka. Zvezda je imala odličnu sezonu u Evroligi, prvo mesto u ABA. Reagovali su promenom trenera i to je ekipa koja, kao i mi, ima najviše ambicije. Nema favorita, obe ekipe s pravom gaje nadu za finale.”

Za razliku od večitog rivala, Partizan ima problema sa povredama. Aranitović se vraća u ekipu pošto je počeo da trenira punim intenzitetom, dok se na Bandžu Sija sigurno neće računati nakon zastrašujućeg pada protiv Mege.

“To nam ne menja poziciju. Bilo bi lakše da je tu, ali ne želimo da pravimo alibi zbog njegovog izostanka. Lakše je sa njim, ali može da se igra i bez njega.”

Trener Partizana ne pridaje na važnosti prethodnim susretima večitih rivala.

“Poslednja utakmica je igrana sredinom februara i to daje drugačiju draž narednoj. Veći broj utakmica dovodi do manje tenzije, ali motiv će biti na ekstra nivou kod jednih i kod drugih.”

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić veruje da njegov tim može da pruži još bolje partije.

“Uspešno smo završili četvrtfinalnu seriju i napravili dobar uvod. Daćemo sve od sebe da izgledamo i bolje nego tad. Zvezda je odličan protivnik, sa odličnom sezonom pre svega u Evroligi. Pred nama je najbolji mogući protivnik.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.