Čanak: Kada gubiš 1:0 i igraš za finale nedopustivo je da protivnik ima 18 ofanzivnih skokova

Trener i kapiten Partizana razočarani nakon sinoćnjeg poraza od večitog rivala.

Foto: supercarobnisvijet.com

Nenad Čanak je na početku čestitao Crvenoj Zvezdi na trijumfu u polufinalnoj seriji.

“Čestitam Zvezdi na prolasku u finale. Ispadanje u polufinalu nije ono što Partizan želi i ovo je sigurno neuspeh.”

Trener Partizana veruje da su njegovi igrači mogli mnogo bolje da igraju, da su pravili neke kardinalne greške i da su zbog toga izgubili.

“Kada gubiš 1:0 i igraš za finale nedopustivo je da protivnik ima 18 ofanzivnih skokova. Tu je ključ poraza. U nekoj rezultatskoj aktivi kad smo bili, Zvezda se vraćala skokovima u napadu… To vidim kao uzrok poraza.”

Kada je u pitanju protekla sezona, Čanak ne daje prelaznu ocenu, makar za domaću ligu.

“Partizan kada ispadne u polufinalu domaćeg prvenstva – to je neuspeh. O sezoni ukupno, nisam tu bio od početka i ne osećam se komforno da pričam o celoj sezoni, to je više pitanje za ljude iz kluba. Ako pričamo o KLS, ovo je neuspeh.”

Novica Veličković nije krio razočaranje. Bio je samokritičan, smatra da su svi mogli kvalitetnije da odigraju.

“Ispadneš u polufinalu, sigurno da nije lako, pogotovo što je večiti derbi. Gajili smo neke ambicije, nade. Jednostavno nismo izdržali, i kad smo poveli devet razlike mnogo gluposti smo napravili. Ni ja nisam odigrao na nivou na kojem je trebalo, pogotovo u prvom poluvremenu gde nisam povukao ekipu kako je trebalo. Iza nas je jako teška sezona. Idemo korak po korak po korak, pa da se Partizan vrati na mesto gde treba da bude.”

O svojoj budućnosti, igračkoj i u Partizanu, nije želeo da govori.

“Sada ću malo da se posvetim porodici, da vidim šta ću i kako ću. Ulazim u 32. godinu, trudim se iz dana u dan da održavam telo. Vuče me lopta, vuće me želja za nadmetanjem, za igranjem u Partizanu. Za mene je ovo privilegija. Sad ne znam ništa, vruća mi je glava, hoću samo da se odmorim.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.