Bogdanović o reprezentaciji: “Ako odlučim da igram, igraću”

Košarkaš Sakramento Kingsa, Bogdan Bogdanović, je za “Sportklub” razgovarao o situaciji u klubu, Ol-Star nastupu i reprezentaciji.

FOTO: aroyalpain

Bogdanović ovu sezonu provodi kao najplaćeniji ruki u NBA ligi. U ekipu Sakramento Kingsa dočekali su ga Divac i Stojaković:

“Pa lepo je, zadovoljan sam. Drugačije je, puno se radi na individualnim stvarima. Navikavam se i sada je najbitnije da do kraja sezone ne bude povreda. Treba da završimo jako. Mnogo mi znači što su Vlade i Peđa tu, dosta su mi pomogli, na početku i sada. Neizmerno sam im zahvalan za pomoć i na terenu i van terena”

Bogdan na terenu provodi 27,6 minuta, a bilježi 11,8 poena, 3,3 asistencije i 2,9 skokova:

“Trudim se da napredujem u svakom segmentu. Mislim da mogu bolje i uveren sam da će tako biti sledeće sezone. Imali su razumevanja za mene na početku, davali su mi na kašičicu 18, 20, 22 minute. Rekli su da je period privikavanja težak, ali da ću vremenom dobiti više minuta i tako je bilo. Sada sve ide na bolje i mislim da pravimo finu ekipu.”

FOTO: vijesti online

Napredak je pokazao i na Ol-Staru, gdje je proglašen za najkorisnijeg igrača:

“Promenio se odnos drugih prema meni posle tog meča. Vidi se i na terenu, više me udvajaju i pažnje obraćaju na mene. Nisam očekivao baš toliku promenu. Na Ol-Staru se više pažnje posvećuje na to da se navijačima udovolje neke stvari. Tih dana se stalno slikamo sa ljudima, to je prilika za njih da nas vide i uživaju. Ol-Star je kao neka mini Olimpijada, ali samo je košarka u pitanju. Svi najbolji mladi igrači su bili na jednom mestu, stvarno sam uživao.”

Bogdanović, zbog obaveza u klubu, nije bio u sastavu reprezentacije koja je igrala kvalifikacione mečeve za Mundobasket 2019. godine:

“Iskreno, gledao sam dve utakmice, ostale nisam zbog obaveza. Mislim da je loše što nas na taj način razdvajaju. Tokom leta nas očekuju još dve utakmice. Sada, da li je korektno da igramo mi umesto tih igrača. Ti igrači su uvek tu i putovali su, Radulja iz Kine, ovaj, onaj iz Španije, Italije i dalje. A onda dođemo mi. Ja sam sigurno tu. Ako odlučim da igram, igraću. Ukoliko ne budem igrao bodriću ekipu.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.