Avramović trojkom Srbiji donio pobjedu, sjajni Jelovac i Raduljica

Srbija je večeras u gostima odigrala kvalifikacionu utakmicu protiv Austije. Izabranici Aleksandra Đorđevića su teškom mukom uspjeli da izbore pobjedu.

Srbija je dobro otvorila utakmicu i u prvoj četvrtini ugrabila vodstvo, ali samo sa tri poena prednosti. Međutim, u tom tempu gosti ne uspijevaju da nastave u drugoj četvrtini. Austrija je sredinom četvrtine nepravila seriju 12-0 i otišla na čak deset poena razlike. Srećom u nastavku Srbija popravlja igru, na pauzu idu sa samo dva poena zaostatka.

U nastavku ponovo Austrija bolje otvara četvrtinu. Serijom od 9-0 bježe na jedanaest poena razlike. Ipak, Srbija sredinom četvrtine uspijeva da dođe do svoje igre i pravi seriju od 11-0, te prelazi u vodstvo. Sve do kraja četvrtine gosti su držali svoj tempo, pa su Austrijanci na početku poslednje četvrtine imali tri poena zaostatka. Nažalost tempo koji je Srbija nametnula ne uspjeva da održi u nastavku. Ponovo je Austrija ta koja bolje igra i na dva minuta do kraja ima tri poena prednosti. Srbija smanjuje na dva poena i onda Avramović pogađja najbitniju trojku u svojoj dosadašnjoj karijeri. Srbija prelazi u vodstvo i i utakmica završava rezultatom 81-82.

Austrija-Srbija  81-82 (18-21, 25-20, 20-25, 18-16)

AustrijaMahalbašić(22), Radoš(10), Murati(10), Šrajner(9), Douvier(9), Ogunsipe(6), Koh(6), Klepež(6), Danek(3), Guti(0), Novas Mateo(0)

Srbija: Jelovac(21), Raduljica(16), Birčević(15), Avramović(13), Simonović(8), Paunić(5), Gagić(2), Tepić(2), Peno(0), Lešič(0), Jaramaz(0), Đoković(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.