Armani u polufinalu, Sasari oduvao Trento

Emporio Armani je pobedio Virtus Bolonju 92:65 i ukupnim rezultatom 3:0 plasirao se u polufinale italijanske lige.

null

boblog.corrieredibologna.corriere.it

Armani je opravdao ulogu favorita i u gostima i lako rešio seriju u svoju korist. Nametnuli su ritam već u prvoj deonici i nisu ispuštali prednost do kraja meča. Dobrom odbranom nisu dozvolili protivniku da dolazi do lakih poena, a posebno su dominirali u skoku. Imali su čak 13 skokova više od Virtus Bolonje.

Do pobede Armani je predvodio Alesandro Đentile sa 18 poena i 8 skokova. Maršon Bruks i Daniel Haket su ubacili 12 i 11 poena.

Alen Rej je bio najefikasniji kod Virtus Bolonje sa 17 poena. Dobar je bio još i Simone Fontekio koji je postigao 14 poena.


U drugom meču dana Dinamo Sasari je ostvario ubedljivu pobedu protiv Trenta 103:78 i poveo sa 2:1 u seriji.

null

http://www.tuttobasket.net

Sasari je potpuno uništio Trento šutem za 2 poena. Pogađali su čak 76% za 2 a i na ono malo šuteva što su promašili uhvatili su ofanzivne skokove. Edgar Sosa i Džef Bruks su izdominirali protiv klupe Trenta sa koje je Davide Paskolo jedini imao neki doprinos. Ekipa Sasarija je odličnom kretnjom lopte dolazila do lakih poena i napravila čak 26 asistencija. Već nakon prve četvrtine Sasari je ostvario 10 poena prednosti. Trento je pokušao da se vrati u drugom poluvremenu ali je Sasari odigrao fantastičnu četvrtu četvrtinu u kojoj su ubacili 30 poena.

Edgar Sosa je postigao 23 poena i imao 8 asistencija za pobedničku ekipu. Olični su bili i Džef Bruks sa 18 poena i 7 skokova i Kenet Kađi sa 21 poenom.

Davide Paskolo i Džoš Ovens su postigli po 12 poena i uhvatili po 9 skokova za Trentino.

Leave a Reply

Your email address will not be published.