Aris pobedio Albu

Aris je u Solunu savladao Albu sa 73:63. Grčka ekipa je razliku napravila u drugoj četvrtini. Alba jurila i sustizala rezultat kroz celu utamicu, ali je presudila poslednja deonica u kojoj su imali samo 9 poena. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su MekNil i Simcak sa 25 i 18 poena, uz podršku Votersa sa 11 poena i 7 asistencija. U poraženom timu najbolji su bili Kikanović, Milosavljević i Čeri. Ovaj trio je postigao zajedno 43 poena i imao 18 skokova ( ceo tim 39).

Alba je dobro počela utakmicu u napadu. Prodori Milosavljevića i odlična igra Kikanovića i na visokom i na niskom postu davali su rezultat. U odbrani su bili veoma pokretni i dobro čuvali reket, pomažuči jedni drugima i udvajajući rivale. Problemi za Albu nastaju u sporoj tranziciji iz napada u odbranu, što igrači Arisa koriste za lake poene iz kontri i polukontri. Ulaskom Lončara u igru i izlaskom Kikanovića otupljena je oštrica Albinog napada pod košem, Lončar je bio nešto sporiji u odbrani, što je brza spoljna linija Arisa iskoristila. Nakon nekoliko promašaja za tri poena kojim su dozvolili Arisu da se približi, Alba je najviše zahvaljujući dobroj odbrani uspela da se ponovo odlepi na 19:15. Ovaj period je obeležio i veliki broj izgubljenih lopti na obe strane.

Aris je drugu četvrtinu počeo odličnom odbranom. Vršen je pritisak na spoljnu liniju Albe u začecima napada, a onda se pokretljiva odbrana skupljala u reket. Alba je u napadu izgledala nemoćno bez unutrašnje igre, pa je za skoro polovinu ovog perioda postigla samo 2 poena. Aris je proradio i iz pozicione igre u napadu, Simcak se odlično otvarao iz pika i poveo ekipu do 28:21, kada je Obradović zatražio tajm-aut. Alba se vraća u igru posle tajm-auta, iako igra u odbrani i dalje nije bila na nivou iz prve četvrtine, u napadu su uspeli da povrate unutrašnju igru. Milosavljević briljira u ovom periodu sa dve trojke i poenima iz prodora i Alba sustiže Aris na 33:34. Trener Arisa se odlučio na tajm-aut kojim je razmrdao ekipu. Vraća se odlična odbrana Arisa, a u napadu dominira Voters koji je odlično proigravao saigrače ( 5 asistencija do poluvremena) i pogodio trojku u poslednjim sekundama. Dobru rolu u ovoj četvrtini imao je MekNil čijom je trojkom prekinuta niz od osam promašaja Arisa za tri poena. Na poluvremenu je bilo 42:34 za Aris.

Foto: twitter.com/albaberlin

Foto: twitter.com/albaberlin

Alba je dobrom igrom u napadu počela drugo poluvreme. Poenima Vata iz otvaranja iz pika i ofanzivnog skoka spustili su razliku na 46:43. Problem je i dalje predstavljalo sporo vraćanje iz napada u odbranu, što Aris kažnjava poenima Haginsa i MekNila. Čim je Aris povratio čvrstinu u odbrani razlika se vratila na 52:45. Obradović je presekao igru i zatražio tajm-aut. Posle tajm-auta usledila je serija promašaja i ishitreno organizovanih napada na obe strane. Alba u samoj završnici pogađa dve uzastopne trojke preko Milosavljevića i Čerija i smanjuje razliku na 54:55. MekNilovi poeni sa slobodnih bacanja  održali su Aris u plusu.

Obe ekipe su četvrtu četvrtinu počelo vrlo nervozno. Alba je ponovo imala probleme da usposatvi unutrašnju igru, pa su usledili promašaji za tri poena. Aris je imao slične probleme u napadu, Simcak je pogodio sa niskog posta uz faul, ali su nakon toga poeni iz reketa izostali i sve se svodlio na individualne akcije. Alba je se vratila poenima Čerija iz prodora smanjivši na 58:60, kada je klupa Arisa zatražila tajm-aut. Aris je posle tajm-auta ponovo pronašao recept za ulazak u reket Albe. Prodori MekNila i odlična otvaranja Simcaka vodili su grčku ekipu do 67:59. Ekipa Albe je imala odličan protok lopte u napadu, ali su zakazali u šutu za tri poena. Nije pomogao ni veliki broj ofanzivnih skokova, jer realizacije iz šuta nije bilo. Obradović je zatražio tajm-aut koji nije imao željeni efekat na njegove igrače. Sa dve izgubljene lopte i promašajima sa slobodnih bacanja utakmica je bila izgubljena za nemački tim. Aris je u završnici igrao samo koliko im je trebalo da zadrže razliku i ostvare pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.