Amerikanci ubedljivi, Srbiji srebro

Amerikanci su zasluženo osvojili zlatnu medalju pobedivši Srbiju sa 66:96. najbolji u redovima pobednika bio je Kevin Djurent sa 30 poena.

Oba tima su vrlo loše šutirale iz igre u prvoj četvrtini. Amerikanci su dominirali u skoku, ali su napravili više izgubljenih lopti od Srbije, pa nisu uspeli da se značajnije rezultatski odlepe. Poeni za SAD-e su dolazili posle spuštanje igrača iz spojne linije u reket. Srbija je odgovorila poenima iz šuta sa poludistanca i nekoliko poena visokih igrača u reketu. Prva četvrtina je završena rezultatom 15:19.

Srbija je odigrala veoma slabu drugu četvrtinu. Bez mnogo kvalitetnih rešenja u napadu i timske igre, naši reprezentativci su se odlučili na veliki broj šuteva za tri poena, koji su u velikom procentu promašivani. Amerikanci su prepoznali momenat slabosti i krenuli da zasipaju naš koš trojkama i poenima iz tranzicije. Ovo je bilo poluvreme Kevina Djurenta koji je na odmor otišao sa 24 poena (5/8 za tri). Kazins je apsolutno dominirao u reketu i već do poluvremena ostvario dvocifren broj poena i skokova. Amerikanci su posle druge četvrtine vodili sa 29:52.

Foto: www.rio2016.com

Foto: www.rio2016.com

Naši reprezentativci su se prepustili ritmu koji je nametnula američka reprezentacija i u trećoj četvrtini, ali ovaj put su igrali bez pritiska i pokušali da neke greške isprave. Fokus se prebacio na unutrašnju igru, ali se i dalje pravilo previše grešaka, koje su Amerikanci surovo kažnjavali poenima iz tranzicije. razlika je do kraja treće četvrtine porasla na 43:79.

Amerikanci su najopušteniji bili u poslednjoj četvrtini. Već na polovini ovog perioda i jedna i druga klupa su slavile ono što su zaslužile, Amerikanci zlato, Srbi srebro. U našim redovima treba izdvojiti Nedovića, koji je utakmicu odigrao kao da je rezultat bio u egalu i na kraju ima dvocifreni učinak od 14 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.