Amerikanci sa maksimalnim učinkom na prvom mestu grupe A

SAD je nastavio niz tesnih pobeda na OI uRiju. U poslednjem kolu savladana je Francuska sa 100:97. Tomson sa 30 poena, Djurent sa 17 i Irving sa 10 poena i 12 asistencija predvodili su američku reprezentaciju. Ertel sa 18 poena i 9 asistencija i De Kolo sa 18 poena i 5 asistencija bili su najbolji u Francuskoj, a pratili su ih Batum sa 14 i Lovernj sa 12 poena.

Vrlo brza igra uz dosta poena iz tranzicije, nešto slabiji intezitet u odbranama i visok procenat šuta za dva Amerikanaca obeležili su prvu četvrtinu. Amerikanci su prednost od 32:24 napravili u završnici ovog perioda. Obe ekipe su izrotirale veliki broj igrača, pa su značajan učinak napravili i igrači sa klupe.

Amerikanci su nastavili da održavaju prednost poenima Djurenta i Tompsona koji su poluvreme završili  sa po 13 poena, uz odličan protok lopte i veliki broj asistencija. Francuzi su napravili nekoliko grešaka u napadu i uz tehničku grešku koja je dosuđena treneru Koleu na odmor su otišli sa zaostatkom od 55:46. Na momente efikasna zonska odbrana i korišćenje propusta američke odbrane, koja nije ispratila nekoliko utrčavanja u reket, održavali su ih u igri. Najbolji  igrač Francuske u prvom poluvremenu bio je De Kolo sa 14 poena i 5 asistencija.

Foto: www.nbcolympics.com

Foto: www.nbcolympics.com

Treću četvrtinu je obeležila sjajna šuterska serija Tompsona koji je sa 5 pogođenih trojki bombardovao koš Francuske. Pomoć dolazi i od Džordana koji dodaje nekoliko poena iz reketa. Francuska je dobro koristila “uspavanost” američke odbrane, koja se mučila u branjenju pik end rola i nije pratila utrčavanja francusih igrača u reket. Ovaj period je završen rezultatom 81:69.

Francuska je odlično otvorila poslednju četvrtinu. Solidnoj napadačkoj igri dodali su čvrtsinu u odbrani i spustili razliku na -4. Amerikanci su sa dve trojke Entonija i poenima Kazinsa u reketu uspeli da osiguraju pobedu vraćajući prednost na u dva navrata na 10 poena razlike. Sjajne minute imao je Ertel koji je odlično proigravao Lovernja, a kasnije i sam sebi kreirao poene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.