AEK kaznio greške Partizana

AEK je sa 91:81 savladao Partizan. Najbolji u redovima pobednika bili su Šakota sa 19, Vasileiadis sa 16 i Dikson sa 15 poena i 4 asistencije. Najbolji u Partizanu bili su Hečer sa 18, Marinković sa 13, Birčević sa 12 poena i 11 skokova i Ratkovica sa 10 poena i 7 asistencija.

Partizan je u prvoj četvrtini imao ogroman problem sa organizacijom napada, što je grčkom timu omogućilo da se rezultatski odvoji. AEK je imao veliki broj šuteva za tri poena, par su pogodili, a promašaje ispravljali odličnim ofanzivnim skokom Folkera. Partizan se u igru održavao kroz poene iz šuta za tri poena i prodora. AEK je na kraju prve četvrtine imao prednost od 22:14.

AEK je u drugoj četvrtini probao da češće razvija unutrašnju igru, to im je donelo poene pod obručem, ali i par izgubljenih lopti. Grčki tim je u ovom periodu pogodio i dve trojke što im je bilo dovoljno da sačuvaju prednost. Partizan se u igri održavao kroz solidan šut za tri poena i par koševa iz ofanzivnog skoka, ali su i dalje imali problema sa organizacijom unutrašnje igre. Na odmor se otišlo sa rezultatom 42:33.

Foto: basketballcl.com

Foto: basketballcl.com

AEK je zahvaljujući seriji pogođenih šuteva za tri poena povećao svoju prednost u prvom delu treće četvrtine, ali je onda napadačka realizacija potpuno stala, a razlika počela da se topi. Zahvaljujući vrlo dobroj odbrani i odličnim prodorima spoljne linije u napadu Partizan se potpuno vratio u igru do kraja ovog perioda. Crno-beli su drastično povećali broj poena iz reketa, što je uz par pogođenih trojki bilo dovoljno da se zaostatak spusti na 64:62.

U prvom delu poslednje četvrtine Partizanova odbrana nije uspela da zatvori šuteve AEK-a sa distance i polu-distance i zagrade ofanzivni skok rivala. Iako su crno-beli dobro šutirali spolja, ponovo su sopstvenim greškama izgubili korak sa grčkim timom.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.