Tesna pobeda Klivlenda protiv Detroita

Detroit je imao prednost na poluvremenu zahvaljujući odličnom šutu iz igre i za tri poena, ali je snažna odbrana u četvrtoj četvrtini donela Klivlendu pobedu od 101:106. Kavalirsesu predvodili Irving sa 31 poenom, 6 asistencija i 5 skokova, Lav sa 28 poena i 13 skokova i Džejms sa 22 poena, 11 asistencija i 6 skokova. Na drugoj strani najefikasniji su bili Koldvel-Poup sa 21 poenom, Moris sa 20, Dekson sa 17 poena i 7 asistencija, dok je Dramond zabeležio dabl-dabl sa 13 poena i 11 skokova.

Detroit je do prvog tajm-auta u prvoj četvrtini poveo sa 13:11, zahvaljujući dobrom šutu sa poludistance iz različitih pozicija. Klivlend je deo svojih poena crpeo iz kontri, koje dolaze posle dobre odbrane i pogodcima Lava iz šuta spolja. U deonici koja je trajala do narednog tajm-auta ništa se rezultatski nije promenilo. Obe ekipe pogodile su po jednu trojku i koristile propuste u odbranama za poene iz prodora, pa su Pistonsi zadržali prednost (20:18). Kavalirsi preokreću na 25:27 u završnici prve četvrtine zahvaljujući polaganju Džejmsa posle akcije iz auta. Le Bron je sa 10 poena i 4 asistencije predvodio igru Klivlenda. Isti broj poena na drugoj strani imao je Koldvel-Poup.

Detroit je otvorio drugu četvrtinu čvrstom odbranom, dobrom tranzicijom u napad i odličnim šutem sa distance i preokrenuli su rezultat na 39:33. Irving je preuzeo odgovornost za napade Klivlenda, ali se njegove individualne minijature nisu uvek završavale sa uspehom. Kavlirsi u nastavku igre koriste greške Pistonsa u napadu i vraćaju se u vođstvo (39:41), kombinacijom Lavove dobre igre na niskom postu i Irvingove pogođene trojke. Detroit se vraća trojkama šuterski rapoloženog Morisa, dok na drugoj strani poene iz reketa nastavljaju da kombinuju Džejms i Lav, koji je dodao i jednu trojku. Promašaji Klivlenda u završnici poluvremea i nastavak odlične realizacije šuta iz igre Detroita omogućio je Pistonsima prednost od 58:53.

Foto: David Liam Kyle/NBAE/GettyImages, nba.com

Foto: David Liam Kyle/NBAE/GettyImages, nba.com

Irving je sa 8 vezanih poena šuterski odlično otvorio drugo poluvreme i poveo svoj tim ka preokretu. Detroit se posle početnih promašaja stabilizovao u napadu, poboljšao igru u odbrani i Dramondovim poenima iz ofanzivnog skoka i pik end rola vratio izgubljenu prednost na 67:65. Sredina treće četvrtine obeležena je sa nešto bržom igrom i nešto više grešaka u napadu. Obe ekipe većinu poena stiču iz šuta van reketa, iako se lopta više nego u prvom poluvremenu spušta ka visokim igračima. U završnicu treće četvrtine ekipe su ušle izjednačene, ali je Detroit koristeći Dramonda u reketu završio s prednošću od 78:76. Kavalirsi su se ispromašivali za tri poena, ali srećom po njih Pistonsi nisu briljirali sa slobodnih bacanja, pa je zaostatak ostao minimalan.

Detroit je sa 5 vezanih poena otvorio poslednji period i poveo sa 83:76, pa je klupa Klivlenda reagovala brzim tajm-autom. Kavalirsi su odgovorili sa odličnom odbranom , sjajnim protokom lopte u napadu i sa dve trojke i pogodkom Džejmsa iz ofanzivnog skoka izjednačili na 83:83. Kivlend je sa dobrom odbranom i poenima iz tranzicije preuzeo prednost, međutim dva njihova uzastopna promašaja za tri poena i Džeksonova trojka omogućile su Detroitu izjednačenje . Pistonsi su se u ovoj deonici igre mučilii bili bez mnogo racionalnih rešenja u napadu. Klivlend se u nastavku igre odlučio na agresivnu odbranu sa puno faulova koji su seckali napade Detroita. U napadu su forsirarili šut Lava za tri poena, a kasnije organizovali igru  iz pika za Irvingove poene iz prodora . Kavalirsi su pred završnicu utakmice vodili sa 95:100. Džejms je svojim pogodkom za dva na minut i po do kraja praktično rešio utakmicu, koja je ušla u penal-završnicu u kojoj Detroit nije promašio važne šuteve i propustio šansu za brejk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.