Denver izgubio od Orlanda, Jokiću 14 poena

Denver je zabeležio drugi poraz u nizu, ovaj put od Orlanda. Nagetsi su sve vreme jurili rezultat, ali su samo uspeli razliku da spuste na 110:116.

Denver je utakmicu ispustio već u prvom poluvremenu. Odbrana je dozvolila previše poena, šuterski raspoloženom Orlandu, pa je na poluvremenu bilo 46:61. Još jednom su se dokazale tvrdnje da je Denver sposoban da odigra dobru napadačku partiju, ali da nije tako uspešan u suprotnom smeru. Nagetsi su uspeli da se u potpunosti vrate u igru u trećoj četvrtini. Na početku poslednjeg perioda se činilo da mogu da prelome uakmicu u svoju korist, ali je Orlando surovo kažnajavao svaku grešku i došao do pobede. Iako su imali bolje procente u šutu za tri poena i sa slobodnih bacanja, kao i veći broj poena iz reketa, Orlando je bio bolji u šutu za dva poena.

Maloun  je dosta rotirao i omogućio većini igrača solidnu minutažu što je rezultovalo da ima 7 igrača sa dvocifrenim brojem poena. Heris je imao 18, Barton 15, Jokić i Mudiej po 14, Artur 13 poena. Najbliži dabl-dabl učinku bili su Lovernj sa 12 poenai i 8 skokova i Ogastin sa 12 poena i 8 asistencija. U pobedničkom timu su najbolji bili Furnije sa 30 poena, Smit sa 25 poena i 13 skokova, Oladipo je zabeležio 23, Gordon 16, a Dženings 12 poena uz 11 asistencija.

Foto: Fernando Medina, nba.com

Foto: Fernando Medina, nba.com

Jokić je bio u rotaciji sa Lovernjom, Maloun se pobrinuo da im da podjednaku minutažu. Polovinu poena postigao je već u prvoj četvrtini kada je bio najbolji igrač svog tima. Međutim Nikola je imao nekih praznih minuta, kada su se njegovi saigrači odlučivali za druge opcije u napadu. Treba napomenuti da je Jokić vrlo racionalno trošio lopte u napadu. U svakoj situaciji, kada je bio slobodan, prvo bi osmotrio da li se neko od saigrača otvorio za asistenciju, a tek onda odlučivao za šut. To je rezultovalo sa nekoliko dobrih finti šuta i lepih  asistencija za igrače pod košem. Kada je odluka bila da sam završi akciju bio je precizan šutirajući 4/7 za dva, 1/1 za tri i 3/3 sa slobodnih. Igrači Orlanda su nekoliko puta uspeli da ga prođu koristeći njegovu slabost u brzini, ali se Nikola u većini slučajeva dobro pozicionirao i često pomagao svojim saigračima da sačuvaju direktne rivale. On je zabeležio i 6 skokova (3-3), mogao je i neki skok više u ofanzivi da su se lopte do kojih je bio blizu zadržale u njegovim rukama. Upisana mu je i tehnička greška posle faula kojim je sprečio kontru Furnijea, koji ga je iznerviran ovim potezom nesportski odgurnuo i sam dobio tehničku grešku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.