Bajern u 1/4 finalu Evrokupa

Bajern je posle preokreta u prvoj četvrtini do kraja držao prednost i slavio sa 84:75. Alba je nekoliko puta bila blizu da preuzme vođstvo, ali bi se Pešićeva ekipa uvek odlepila. Renfro sa 17 poena i 5 skokova i Savanović sa 17 poena i 4 skoka predvodili su Bajern, pratili su ih Gavel sa 15 poena, 5 skokova i 4 asistencije i Zipser sa 10 poena. Čeri je bio najefikasniji u Albi sa 18 poena, pratili su ga Tejlor sa 13 poena, 7 skokova i 7 asistencija, Kikanović sa 12 poena i 6 skokova i Milosavljević sa 11 poena i 8 skokova.

Prvi deo prve četvrtine obeležen je sa dve serije. Prvo je Alba iskoristila svoju dobru odbranu i Bajernove promašaje da poenima iz tranzicije povede sa 7:0. Bajern je odgovorio sa organizovanijom igrom u oba smera, zaustavili su proboj u svoj reket, iznudili promašaje Albe, pogodili dve trojke i smanjili na 12:13, kada je Obradović zatražio tajm-aut. U završnici četvrtine manje greški i bolja realizacija sa slobodnih bacanja vodili su Bajern do preokreta od 23:20. Renfro i Majr predvodili su Bajern, dok su na drugoj strani najraspoloženiji bili Čeri i Vat.

Alba je bila u kontra ritmu početkom druge četvrtine. Agresivna igra sa dosta faulova ne odgovara berlinskom timu, što Bajern koristi pogodcima sa slobodnih bacanja i polu-distance da uveća prednost na 30:23. Odnos nije promenjen ni sredinom ovog perioda. Jaka odbrana Bajerna tera Albine igrače na ishitrene šuteve, dok su se u napadu odlično kretali i rotirali pozicije, što im je omogućilo dosta lakih poena iz prodora i otvorenih šuteva. Sa dve pogođene trojke Alba je bila u minusu od 9 poena. U završnici poluvremena je delovalo da će Bajern značajno povećati razliku, ali je Alba iskoristila greške minhenske ekipe da se sa +15 spusti na 44:34. Savanović, Zipser i Gavel predvode Bajern u drugoj četvrtini. Na drugoj strani Milosavljević je najefikasniji igrač Albe na poluvremenu.

Bajern Alba

Foto: twitter.com/fcb_basketball

Posle lošeg početka za obe strane u trećoj četvrtini Alba je se prva trgla. Kikanović je bio nezaustavljiv iz reketa, a samopouzdanje igrača Albe utiče na nesigurnost igrača Bajerna, koji greškama kumuju spuštanju razike na 48:44. U nastavku ovog perioda Alba se agresivnom odbranom približila na -1 poen, ali su sa nekoliko greški dozvolili povratak Bajerna kroz poene iz kontri i slobodnih bacanja, pa je treća četvrtina završena sa rezultatom 60:54. Renfro, Brajs Tejlor i Tompson predvode Bajern poenima u ovoj četvrtini. Kroz sve tri četvrtine konstantno je važan doprinos Džordana Tejlora za Albu, kao najboljeg asistenta tima.

Slab je bio i početak poslednje četvrtine, Alba se opet prva trgla postigla poene iz prodora i pogodila trojku, ali je Bajern odgovorio odličnom timskom igrom i u odbrani i u napadu, gde ponovo dolaze do poena, posle puno kretnje, rotacija, blokova i asistencija. Rezultat je na 2:43 do kraja bio 72:65. Alba nije imala snage da se ponovo vrati u meč, trojka Renfroa i pogodak Savanovića značili su pobedu Bajerna, koja je ozvaničena u penal završnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.