Fener slavio u derbiju Istanbula

Fenerbahče je preokrenuo rezultat u drugoj četvrtini i do kraja čuvao prednost za pobedu od 77:68 nad Galatasarajom. Četvorica igrača u pobedničkom timu su bili dvocifreni. Judo je imao 15 poena i 7 skokova, Bogdanović 10 poena, 4 skoka i 7 asistencija, Veseli 13 poena i 4 skoka i Dikson 10 poena i 4 skoka. Galatasaraj je predvođen Lazmeom koji je postigao 21 poen, Šilb je imao 14 poena i 5 asistencija, a Guler 11. Pored Bogdanovića, igrala su još dva srpska igrača, Micov je postigao 9 poena, a Kalinić 6.

Prva četvrtina završena je sa 22:17 u korist Galatasaraja, zahvaljujući seriji 9:0 u završnici ovog perioda i boljoj realizaciji u šutu za tri. Galatasaraj je u ovoj deonici predvođen poenima Lazmea i Šilba, dok Fenerbahčeovu igru nose Bogdanović, Veseli i Kalinić.

Prvu polovinu druge četvrtine obeležio je Koksal. Posle pogođene trojke, sudije su sankcionisale njegovu proslavu tehničkom greškom. Poenima Diksona sa slobodnih bacanja i Judoa iz reketa Fenerbahče se ponovo približio, ali je Obradović nezadovoljan pogodkom MekKaluma za 29:26 zatražio tajm-aut. Ispostavilo se da je ovo bila prava odluka, Judo je nastavio da dominira u reketu Galatasaraja, a Datome se pridružio pogodcima spolja za 41:36 na poluvremenu. U Galatasaraju je sav teret bio na Guleru koji je pogodio iz prodora, ali i promašio vezane trojke.

Foto: twitter.com/FBBasketbol

Foto: twitter.com/FBBasketbol

Fenerbahče odlično služi šut za tri na početku treće četrvtine, pogađaju Mahmutoglu i Dikson, pa se prednost uvećala na 52:40, na šta je klupa Galatasaraja reagovala tajm-autom. Galatasaraj je vezao dobre minute posle tajm-auta kada pogađaju Guler i Šilb, serija je prekinuta tajm-autom Fenerbahčea i dobrom saradnjom dvojca Bogdanovića i Veselog. U završnici sa puno greški i promašaja Lazme donosi Galatasaraju prevagu u reketu, pa je ovaj period završen rezultatom 62:53.

Poslednja četvrtina počela je nervozno, pa su prva dva minuta protekla bez poena na obe strane. Dobra odbrana Fenerbahčea i vezani poeni Hikmana sa slobodnih bacanja i iz kontre podigli su rezultat na 66:53. Fenerbahče je do kraja rutinski iskontrolisao meč ne dozvoljavajući Galatasaraju da ugrozi njihovu pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.