Agresivna odbrana donela Zvezdi pobedu nad Efesom

Crveno-beli su utakmicu sa dosta preokreta rešeli u svoju korist zahvaljujući dobroj odbrani u trećoj i četvrtoj deonici. Crvena Zvezda je na kraju slavila sa 91:82. Junaci Zvezdine pobede bili su Miler sa 15 poena i 5 skokova, Cirbes 14 poena i 9 skokova, Gudurić sa 14 poena, 5 skokova i 5 asistencija i Micić sa 13 poena i 4 asistencije. U Efesu su najbolji bili Šarić sa 19 poena i 8 skokova, Osman sa 18 poena i 5 skokova i Dibler sa 16 poena. Ertel je postigao samo 2 poena i izgubio 6 lopti, ali i zabeležio 11 asistencija.

Zvezda je na polovini prve četvrtine vodila sa 11:10. Osnovni problem u odbrani crveno-beli su imali sa dobrom saradnjom Ertela i Danstona u igri dva na dva i sa branjenjem ofanzivnog skoka Efesa. U napadu im raznovrsna igra donosi poene i u i izvan reketa. U nastavku meča Zvezda se dobrom odbranom i sa pet uzastopnih poena Micića ( trojka i pogodak iz prodora pod faulom) odvojila na 18:12 kada je Ivković zatražio tajm-aut. Crveno-beli su prednost uspeli da održe do kraja prve četvrtine koja je završena rezultatom 24:19. Poeni dolaze sa slobodnih bacanja usled izlaska Efesa iz bonusa.

Radonjić je vrlo brzo na početku druge četvrtine zatražio tajm-aut nezadovoljan izgubljenom loptom Dangubića koja je rezultovala lakim poenim Osmana iz kontre i smanjenjem razlike na 26:23. Zvezda je posle tajm-auta u napadu valorizovala dobru igru u odbrani i u jednom trenutku otišla na +7, ali brzim trojkama Šarića i Osmana prednost se spušta na 32:31 i Radonjić je ponovo zatražio tajm-aut. U haotičnoj završnici poluvremena Efes je preko Šarića i dve trojke Diblera ( ukupno četiri do poluvremena) uspeo da preokrene rezultat na 46:38 i iskoristi nervozu Zvezdinih igrača. Crveno-beli su ovom delu igre pogodili dve trojke preko Simonovića i Kinsija, ali i napravili nesportsku (Jović) i tehničku grešku (Kinsi). Sudije su izgubile jasan kriterijum u ovoj deonici, pa su donele niz konfuznih odluka koje su uticale ne nervozu obe ekipe.

Foto: twitter.com/kkcrvenazvezda

Foto: twitter.com/kkcrvenazvezda

Odlična odbrana Crvene Zvezde  na početku treće četvrtine i dezorganizovani Efes u napadu donosi im preokret od 54:53, pa je Ivković zatražio tajm-aut. Preokret su predvodili lakim poenima iz kontri i polu-kontri Lazić, Cirbes i Miler. Uzastopnih 5 poena Osmana vratili su Efes u vođstvo i prednost održali do kraja treće deonice, koj je završena rezultatom 65:63. Odgovornost za igru crveno-belih u ovom periodu preuzeo je Miler, koji je da je bio precizniji sa slobodnih bacanja mogao da donese Zvezdi preokret. Ovako je beogradski tim samo na kratko preuzeo vođstvo pogodkom Micića, koje je neutralisano boljom igrom Efesa u završnici treće četvrtine.

Zvezda je u četvrtoj četvrtini u dva navrata išla na +7, a drugi put Ivković je zatražio tajm-aut, da bi vratio svoju ekipu u igru. Crveno-beli u napadu koriste snagu Cirbesa u reketu u odnosu na Šarića i raspoloženog Dangubića koji dodaje poene iz šuta spolja. U Efesovom napadu je sve zavisilo od Ertela koji je asistencijama odlično razigravao saigrače. Kada ga je Zvezdina odbrana zaustavljala prednost je rasla. Gudurić je u završnici odlučio utakmicu sa pogođenom trojkom i odličnom igrom u odbrani, Zvezda je otišla na +12, pa su njegovi i Osmanovi poeni sa slobodnih bacanja u završnici bili samo odlaganje neizbežnog poraza Efesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.