Demonstracija snage Lokomotive protiv Cedevite

Lokomotiva je slavila sa 87:63 u meču koji nije ni u jednom trenutku bio neizvestan. Rendolf je predvodio ekipu iz Krasnodara sa 28 poena i 13 skokova, pratio ga je Brekof sa 14 poena, dok je Dilejni zabeležio 10 asistencija. Jedini dvocifren u Cedeviti je bio Bilan sa 11 poena i 6 skokova. 

Lokomotiva je na polovini prve četvrtine vodila 13:7. Ruska ekipa poene stiče iz pogođenih trojki i sa slobodnih bacanja, koji su posledica velikog broja faulova koje je napravila Cedevita. Od loše igre zagrebački tim je krenuo ka još goroj, izgubljene lopte i promašene trojke u napadu i odbrana koja ne može da zaustavi šut za tri Lokomotive, a unutrašnju igru brani samo faulovima rezultirala je sa 29:12 na kraju prve četvrtine.

Foto: twitter.com/lokobasket

Foto: twitter.com/lokobasket

Prvi deo druge četvrtine obeležili su promašaji na obe strane. Lokomotiva je u nastavku ponovo zagrejala šutersku mašinu, da bi u završnici poluvremena napravili greške i promašaje koji su ih koštali smanjenja razlike. Cedevita je sredinom druge četvrtine uspela da pogodi dve trojke, a ranim izlaskom Lokomotive iz bonusa omekšao je otpor njihove odbrane, što je iskoristio Bilan u reketu. Serijom 8:2 u završnici Cedevita prilazi na 44:33 na kraju poluvremena. Lokomotiva je u prvom poluvremenu predvodio Rendolf sa 12 poena i 5 skokova, na drugoj strani Bilan je zabeležio 10 poena uz 3 skoka.

Lokomotiva u prvom delu treću četvrtine ponovo podiže razliku. Sa velikim brojem poena iz kontre, usled Cedevitinih izgubljenih lopti i loše tranzicije iz napada u odbranu, prednost je otišla na 56:37. Berkof je   sa dve trojke predvodio dobru igru ruskog tima. Samo zahvaljujući nesportskoj grešci Bikova koju je Gordić kaznio pogodivši slobodna bacanja i trojku izbegnut je jednocifren broj poena Cedevite u trećoj četvrtini. Šupalj reket hrvatskog tima popunjavan je utrčavanjima igrača Lokomotive, koja su posle pravovremenih asistencija završavana poenima. Treći period je završen sa rezultatom 70:46.

Poslednja četvrtina je igrana radi ispunjavanja forme. Igrači Lokomotive su prvo promašivali i gubili lopte, da bi kasnije korisili priliku za izvođenje atraktivnih poteza. Trener Cedevite Mršić je u ovom periodu pužio priliku igračima sa manjom minutažom da se upišu u statističke kolone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.