Bogdanović heroj Fenerbahčea!!!

U napetoj utakmici koja je kulminirala preokretima u poslednjoj četvrtini, Bogdan Bogdanović je trojkom obezbedio pobedu Fenerbahčea nad Darušafakom od 67:65 i doneo trofej u Turskom Kupu. Bogdan je bio i najefikasniji u svom timu sa 21 poenom, apratio ga je još jedan bivši igrač Partizana Jan Veseli sa 14 poena i 9 skokova. Na drugoj strani Markoišvili i Vilbekin su sa 16 i 15 poena predvodili ekipu Darušafake.

Fenerbahče je bio bolji u prvom poluvremenu utakmice. Posle prve četvrtine koja je završena u korist Fenerbahčea 21-18, ekipa Željka Obradovića je prvu osetniju prednost stvorila sredinom druge četvrtine kada se razlika popela na + 11, ali su igrači Darušafake bolje odigrali završnicu poluvremena i smanjili na 38:33. Fener je prednost ostvario boljom realizacijom šuta za tri poena (4-8) u odnosu na Darušafakinih (1-7). Obradovićevu ekipu su do poluvremena predvodili Dikson i Bogdanović sa 8 poena, dok su skoku najbolji bili Veseli u defanzivi i Judo u ofanzivi. Darušafaku je predvodio Erden sa 9 poena i 6 skokova, a sledio ga je Vilbekin sa 6 poena.

Foto: https://twitter.com/FBBasketbol

Foto: https://twitter.com/FBBasketbol

Treća četvrtina obeležena je mini-serijama u kojima je Fenerbahče naizmenično povećavao, a Darušafaka smanjivila rezultat. Bogdanović je u ovom periodu nastavio svojim poenima da predvodi tim, a pridružili su mu se Datome i Veseli. Na drugoj strani Darušafaka je uspela da popravi šut za tri poena za šta je najzaslužniji Markoišvili. Treći period završen je rezultatom 56:51.  Darušafaka uspeva da preokrene rezultat na početku četvrte četvrtine trojkama Vilbekina i Markoišvilija na 59:57, kada je klupa Fenerbahčea zatražila tajm-aut. Datome i Bogdanović  su vratili prednost Feneru, da bi Darušafaka ponovo preokrenula na 15 sekundi do kraja utakmice na 64:65. Bogdanović u samoj završnici uspeva da pogodi novu trojku kojom Fenerbahče osvaja Kup.

Leave a Reply

Your email address will not be published.