Partizan u finalu, Džikić ponovo bolji od Radonjića!

U naelektrisanoj atmosferi u niškom “Čairu” Partizan je pobedio Crvenu zvezdu sa 68:60. Utakmicu je obeležila agresivna košarka sa puno faulova i slobodnih bacanja, koju su crno-beli prelomili boljim skokom (40-26; ofanzivni 17-9). Pobednički tim su predvodili Džons sa 19 poena i 8 skokova, Vilson sa 16 poena i Murić sa 11 poena i 5 skokova. Crveno-bele su predvodili Kinsi sa 22 poena i 5 skokova, Micić sa 16 poena i 5 asistencija i Cirbes sa 12 poena i isto toliko skokova.

Zvezda je bolje otvorila utakmicu i poenima iz trojki povela sa 11:7. Partizan je postizao poene iz ofanzivnog skoka, a onda se u nastavku četvrtine vratio odličnom odbranom, iznudio izgubljene lopte i tehničku grešku  Zvezde i poenima iz reketa i pogođenom trojkom stigao do preokreta od 17:13, kada je Radonjić zatrażio tajm-aut. Zbog ranog izlaska iz bonusa obe ekipe su izvele veliki broj slobodnih bacanja. Završnicu ovog perioda obeležili su promašaji na obe strane, pa se rezultat nije promenio.

Crno-beli su agresivnom odbranom odlično započeli drugu četvrtinu, iznudili su promašaje Zvezde za tri i nesportski faul Lazića. Vilson je vezao 7 poena, Partizan otišao na 26:13, a Radonjić presekao igru novim tajm-autom. Crveno-beli su se posle tajm-auta vratili poenima iz prodora i Cirbesa, koji je konstantno fauliran i slat na liniju slobodnih bacanja. Poenima Džonsa iz reketa i Murićevom trojkom Partizan se vraća u igru, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 33:25.

Foto: Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Foto: Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Partizan je bolje počeo i treću četvrtinu napravivši seriju 7:0. Murićeva trojka zakazala je tajm-aut za Crvenu Zvezdu. U nastavku utakmice viđena je haotična košarka uz puno izgubljenih lopti i faulova. Crveno-bele u igri praktično sam održava odlični Kinsi koji se našutirao slobodnih bacanja. Partizan je pogodio dve trojke i postigao važne poene iz ofanzivnog skoka, koji Zvezdini igrači ne uspevaju da iskontrolišu. Crno-beli su na kraju treće četvrtine vodili sa 52:39.

Partizan je poslednju četvrtinu otvorio poenima Džonsa iz šuteva van reketa, a nastavio Vilsonovim iz prodora. Crveno-beli su odgovorili trojkama i poenima Cirbesa sa slobodnih bacanja. Novi pogodak Kinsija sa polu-distance za 62:53, naterao je Džikića na tajm-aut. I ova deonica obeležena je velikim brojem faulova (Vilsonu je dosuđen nesportski) i agresivnim odbranama. U penal završnici najvažniji momenti su bili Vilsonov pogodak sa polu-distance i Lazićev faul u napadu koji su odlučili utakmicu u korist crno-belih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.