Mega Leks u finalu Kupa Radivoja Koraća

Mega Leks je prvi finalista Kupa Radivoja Koraća nakon što su porazili valjevski Metalac rezultatom 97:86 (22:20, 25:16, 34:24, 16:26).

Utakmica je riješena početkom treće četvrtine kada je Mega otišla na više od 20 poena razlike, do kraja utakmicu su samo održavali prednost.

Mega je igrala presing tokom cijele utakmice, što je uzrokovalo velik broj izgubljenih lopti Metalca, čak 25. Metalac je tokom cijele utakmice forsirao šuta za tri poena, šutirali su 36 puta od čega su 13 puta bili precizni. Milojevićevi igrači igrali su lepršavo, atraktivno, a uz veći izbor igrača u rotaciji učesniku play-offa ABA lige nije bilo teško da napravi čak 23 poena prednosti u finišu trećeg kvartala (79:56) i tako s određenom dozom mirnoće privede utakmicu kraju.

Mega je bila odmornija jer je svoj četvrtfinalni duel odigrala u četvrtak, dok je Metalac sinoć morao igrati produžetak protiv Borca.

Photo: mts

Photo: mts

Otvorila je Mega bolje prvu četvrtinu, imala 13:3 pa 18:10, ali se Metalac se konsoliduje i pravi seriju ode deset poena za prvo vodstvo Metalca 18:20. Do kraja četvrtine Mega uspijeva preko Nikolića i Luwawua vratiti prednost na svoju stranu.

Prvih nekoliko minuta druge četvrtine gledali smo bržu igru, veoma atraktivnu. Alpha Kaba je imao fantastično zakucavanje, na drugoj strani je i odlično izblokirao Đukanovića. Pri rezultatu 28:25, trener Mege Dejan Milojević je dobio tehničku grešku zbog prigovora, pa je Rakićević pogodio slobodno bacanje za 28:26. Od tog trenutka Mega pravi seriju 14:1 i odlazi na 42:27. Do kraja poluvremena je uspio Metalac malo da se konsoliduje trojkama Jošila i Rakićevića za 47:36.

Mega je u trećoj četvrtini riješila pitanje pobjednika kada je otišla na 20 poena prednosti. Tokom ove četvrtine je Mega postigla šest trojki, pored toga igrala je vrhunsku odbranu i tjerali su igrače Metalca na izgubljene lopte. Nakon 30 minuta igre rezultat je bio 81:60.

U posljednjoj četvrtini je Metalac uspio da upristoji razliku, ali nisu dovodili u pitanje pobjedu Mege, za konačnih 97:86.

Najistaknutiji u pobjedničkom timu bio je Danilo Nikolić sa 24 postignuta poena, uhvativši i sedam skokova. Dvocifreni su bili još i Nikola Janković sa 17 poena i osam skokova, Ognjen Jaramaz sa 15 poena, četiri  ukradene lopte i šest astistencija, te Timothe Luwawu sa 13 poena.

U sastavu Metalca najefikasniji je bio Petar Rakićević sa 18 poena, sedam skokova i šest asistencija, ali je imao i osam izgubljenih lopti. Dvocifreni su bili i Đorđe Majstorović sa 15 poena, uhvativši i sedam skokova, te Dušan Kutlešić sa 14 (Sve poene postigao je u drugom poluvremenu) i Brano Đukanović sa 12 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.