Fener u finalu Turskog kupa

Utakmica je bila neizvesna sve do kraja treće i početka četvrte četvrtine kada je Fenerbahče napravio razliku i na kraju slavio sa 82:72 protiv Karšijake. Fener su predvodili Datome sa 21 poenom, Dikson sa 18, Veseli sa 12 i Hikman sa 10. Karšijaku su predvodili Džons sa 22 poena, Gabrijel je imao 17, Ajverson 11, a Rajt 10.

Karšijaka je bolje počela utakmicu, dobra odbrana i promašaji Fenerbahčea pod košem vodili su ih do 9:2, kada je Obradović zatražio tajm-aut. Karšijaka je poene postigla iz kontri i iz šuta za tri. Fenerbahče se vratio boljom odbranom posle tajm-auta. Zahvaljujući poenima iz trojki i prodora, kao i dobrom kretanju u reketu Fenerbahče smanjuje na 16:12, kada je klupa Karšijake zatražila tajm-aut. U završnici četvrtine Fenerbahče je iskoristo promašaje Karšijake i približio se na 21:20.

Fenerbahče uspeva da preokrene u prvoj polovini druge četvrtine na 30:28. Karšijaka je pogađala spolja, jer je reket Fenerbahčea zaključan dobrom odbranom. Na drugoj strani Fenerbahče razvija unutrašnju igru kroz poene sa niskog posta, iz ofanzivnog skoka i sa polu-distance. Greške Fenerbahčea i odličan šut za tri Karšijake doneli su novi preokret, pa je pred završnicu poluvrmena bilo 37:32. Fenerbahče u poslednjim sekundama poluvremena gubi loptu i prima lake poene koji su poništili mini-seriju 4-0, pa se na odmor otišlo sa 39:36 za Karšijaku.

Foto: http://www.fenerbahce.org

Foto: http://www.fenerbahce.org

Odlična košarka je viđena u prvom delu treće četvrtine. Fenerbahče je uspeo da preokrene na 57:52 zahvaljujući odličnoj realizaciji šuta i za dva i za tri poena, a zbog ranog izlaska Karšijake iz bonusa dobijaju priliku i za poene sa slobodnih bacanja. Karšijaka je imalo više problema iako su zadržali dobar šut za tri poena i postigli određen broj koševa iz pik end rola. Fenerbahče je u završnici treće četvrtine povećao razliku na 68:60, zahvaljujući novim trojkama i greškama koji su igrači Karšijake napravili u napadu.

Fenerbahče je prednost uspeo da zadrži i u poslednjoj četvrtini. U svim ključnim trenucima pogađali su za tri poena i odigrali odličnu odbranu. Karšijaka nije uspela pod pritiskom jurenja rezultata da izbegne greške i promašaje, pa su u završnici utakmice pokušali da dostignu prednost i zaustave sat faulovima. Fenerbahčeovi igrači su pogađali slobodna bacanja što je bilo dovoljno da se obezbedi finale Kupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.