Jokić zaustavljen na 8 poena, Bjelica i Bobi bez minutaže

Nju Orleans je poražen od San Antonija sa 97:100, Denver je izgubio od Jute sa 81:85, a Minesota iznenadila Kliperse sa 108:102.

Pelikansi su šutirali trojke očajno (3-19), dok je San Antonio pogodio 9 od 15 pokušaja, pa se čini da je taj odnos presudio pobednika utakmice. Najviše trojki postigao je Grin (4-8) koji je postigao 16 poena, ipak najzaslužniji za pobedu San Antonija su bili Oldridž sa 36 poena (slobodna bacanja 12-12) i Leonard sa 26 poena. Nju Orleans je predvodio Dejvis sa 28 poena i 10 skokova, uz 20 poena Holideja. Bobi Marjanović sinoć nije dobio šansu da zaigra.

Denver se držao u igri sve do završnice utakmice  kada je Fejvors odlučujućim šutem odveo Juta na sigurnu razliku, dovoljnu za pobedu. On je i bio najbolji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena i 11 skokova, pratio ga je Hejvord sa istim brojem poena i 5 asistencija. Galinari sa 24 i Farid sa 14 poena predvodili su Nagetse. Izostao je “X faktor” Nikole Jokića, ovaj put je potpuno zaustavljen u reketu, pa 8 poena došli iz šuteva sa distance i slobodnog bacanja. Jokić je ipak imao 6 skokova, od toga 3 ofanzivna, 4 asistencije i 2 ukradene lopte, pa se može reći da je imao solidnu partiju, ali ispod nivoa onoga što je pružao u poslednjim utakmicama.

Izvor: Youtube, Max Kvant

Neizvesnu utakmicu je Riki Rubio presudio u penal završnici u korist Minesote. Najbolji u Timbervulvsima bili su Vigins sa 31 poenom i Tauns sa 17 poena i 10 skokova. Džordan je imao dabl-dabl učinak od 18 poena i 15 skokova u porazu Klipersa, dok su najviše poena postigli Pol 22 i Kraford 21. Bjelica nije dobio šansu da zaigra.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.