Simon briljirao u pobedi nad Albom

Armani je u trećoj i četvrtoj četvrtini odličnom odbranom iskoristio sve slabosti Albe u napadu i ubedljivo slavio sa 91:78. Statistički podatak večeri je odnos izgubljenih (11-22) i ukradenih lopti (13-7). Simon je obeležio veče sa 28 poena i 6 skokova, uz podršku MekLina sa 13 i Sanders sa 12 poena. Lončar i King bili su najbolji u Albi sa 20 i 16 poena.

Alba je bolje otvorila utakmicu, pogađali su sa distance i posle uspešne realizacije kontre, nakon Mačvanove izgubljene lopte, poveli su sa 10:4 i naterali Repešu da zatraži tajm-aut. Alba je i posle tajm-auta nastavila da pogađa spolja, King i Lončar pogađaju i za dva i za tri poena. Igrači Armanija su promašivali trojke, pa je razlika otišla na +11. Loša je bila i realizacija posle ofanzivnih skokova, kojih je italijanska ekipa imala više. Ipak poenima Mačvana sa slobodnih bacanja i trojkom Sandersa razlika se spušta na 16:22 i Obradović traži tajm-aut. Alba je posle tajm-auta počela sa novom trojkom Čerija, a do kraja postižu još 4 poena iz prodora i igre dva na dva. Armani je odgovorio trojkama Dženkinsa i MekLina koji je postigao i poene pod košem, pa je rezultat na kraju četvrtine bio 24:29.

Armani je iskoristio greške u napadu Albe i predvođen poenima Sandersa došao do izjednačenja 31:31. Od tada, pa do kraja druge četvrtine igralo se koš za koš, mada je Alba znala da kratkotrajno povede sa 4 poena razlike. Armani je sve vreme sustizao rezultat, da bi u završnici poluvremena preokrenuo pogodkom Baraća na 47:45. I u ovom periodu ekipu Albe su predvodili Lončar i King, sa dobrim utrčavanjima na niski post i poenima iz šuta van reketa. Pridružio im se i brzi Loueri koji je bio opasan iz prodora. Na drugoj strani šuterski raspoložen bio je hrvatski tandem Simon i Barać, uz podršku Ćinćarinija. Alba je u ovoj četvrtini pokvarila fantastični šut za tri iz prvog perioda kada su pogodili 5 od 6 pokušaja.

Foto: facebook.com/OlimpiaMilano1936

Foto: facebook.com/OlimpiaMilano1936

Treća četvrtina je u potpunosti pripala ekipi Armanija. Sa odličnom odbranom i dosta ukradenih lopti stigli su do dosta lakih poena iz kontri. Počelo je sa trojkama Ćinćarinija i Simona, da bi se nastavilo sa Simonovim i Sandersovim poenima iz prodora i kontri. Alba je izgubila veliki broj lopti praveći početničke greške u napadu. Mini serije Kikanovića i Vata i trojka Kinga, sprečili su prevelik zaostatak, pa je rezultat na kraju trećeg perioda bio 69:57.

Kombinacija izgubljenih lopti i promašaja Armanija i Lončarevi pogodci, vratili su Albu u igru, ali se posle Repešinog tajm-auta Armani poenima MekLina sa slobodnih bacanja i nove trojke Simona vratio na 74:64. Obradović je odmah zatražio tajm-aut. Alba je posle tajm-auta napravila još jedan trzaj pred poslednji pobednički udarac Armanija. Trojkama Lauerija i Čerija, između kojih su bila dva vezana koša iz reketa Kikanovića, Alba je smanjila na 80:74. Večeras sjajni Simon je poenima iz prodora proveo Armani kroz ovaj period, da bi njegovom, Mačvanovom i Lafajetovom trojkom u završnici meča italijanski tim otišao na nedostižnih +13.

Leave a Reply

Your email address will not be published.