Vujošević na prvom meču ubedljivo pobedio Valensiju

Neverovatni pobednički niz Valensije u svim takmičenjima zaustavila je ekipa Limoža. U prvoj utakmici na klupi francuske ekipe Duško Vujošević je ostvario pobedu od 92:72. Limož je pobedu ostvario agresivnom odbranom i sjajnim šutem za tri. Valensija je “pretučena” sa 27 faulova i razbijena sa 14 trojki iz 23 pokušaja. Najbolji u ekipi Limoža bili su Bongu-Kolo sa 23 i Denijels i Traore sa po 18 poena. U poraženoj ekipi Dubljević je zabeležio 16 poena.

Utakmica je počela nervozno za obe ekipe. Nametnut je brz ritam i viđeno je dosta promašaja. Kada se igra smirila obe ekipe, a naročito Valensija, pokušale su da poene dobiju iz reketa. Iako su uspeli da ostvare određeni broj poena sa niskog posta, Valensijini igrači su imali problem sa agresivnom odbranom Limoža. Poeni za Limož takođe dolaze iz reketa, preko Traorea, ali za razliku od Valensije koja nije uputila nijedan šut za tri, igrači Limoža su pogodili 3 trojke i napravili razliku na kraju prve četvrtine od 21:15.

Prva polovina druge četvrtine pripala je Valensiji. Sa znatno čvršćom i uspešnijom odbranom i dominacijom Dubljevića pod košem u oba pravca, koja je obezbedila prostor za šuteve spolja, Valensija je preokrenula rezultat na 32:27. Limož je odgovorio i vratio prednost zahvaljujući Mekejlebovim poenima iz prodora. Prebrz za svoje čuvare vodio je Limož do 41:37. Poeni Hamiltona pod košem vraćaju Valensiju u igru i na poluvreme se otišlo sa izjednačenim rezultatom 44:44. Dokaz odlične Valensijine odbrane je 7 ukradenih lopti koji su imali do poluvremena i 9 izgubljenih lopti koje je imao Limož u ovom periodu.

Foto: http://www.limogescsp.com/

Foto: http://www.limogescsp.com/

Kvalitet košarke u trećoj četvrtini je bio nešto lošiji nego u prethodnim ali je borbenost i agresivnost u odbrani obe ekipe bila impresivna. Ovakva igra donela je dosta faulova, neorganizovanih napada i izgubljenih lopti. Čvrsta odbrana na ivici faula Limoža, isplatila im se u završnici četvrtine, kada su se trojkama iz tranzicije odvojili na 65:58. Šafarcik, Denijels i Bongu- Kolo nastavili su dobro šutersko veče i u ovoj četvrtini.

Čvrst igra u odbrani i trojke iz napada se nastavljaju za Limož i početkom treće četvrtine. Bongu-Kolo je nastavio da teroriše koš Valensije i naterao ih da zatraže tajm-aut pri rezultatu 76:61. Valensija do kraja utakmice nije uspela da se oporavi od šoka koji su im priredili igrači Limoža na prelazu iz treće u četvrtu četvrtinu. Lopte su spuštali ka Dubljeviću koji je koristio slabosti u odbrani Traorea, ali je isti taj Traore lako poentirao u napadu. Sa još dve trojke do kraja Limož je završio utakmicu sa 20 poena prednosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.