Srpsko veče: Jokić 22 poena vs Bobinator 10 poena

U direktnom okršaju srpskih centara San Antonio je pobedio Denver sa 101:86. Sjajno veče za srpsku košarku, Jokić je bio najefikasniji igrač utakmice sa 22 poena, dok je Marjanović zabeležio 10 poena za 15 minuta u igri.

San Antonio je opravdao ulogu favorita i slavio protiv Denvera.  Utakmica je prelomljena u drugoj četvrtini koju je San Antonio dobio sa 12 razlike. 13 poena Tonija Parkera u toj deonici bilo je dovoljno da San Antonio do kraja mirno nastavi ka 26. pobedi. Statistika kaže da su Sparsi utakmicu dobili zahvaljujući sjajnim procentima šuta za tri (7-10) i sa slobodnih bacanja (16-17). Denver je na drugoj strani šutirao trojke 5 od 18. Nagetsi su imali 4 izgubljene lopte više, te omogućili Sparsima 11 poena iz kontri, nasuprot svojih 4 poena.

Nikola Jokić je imao odličnu utakmicu. Za 26 minuta u igri zabeležio je 22 poena, 7 skokova, 5 asistencija i po jednu blokadu i ukradenu loptu. Nikola je sjajno koristio prostor koji mu se otvarao iz pik & rola, umeo je da uposli saigrače asistencijama i solidno odigra odbranu. Najveći broj poena uspeo je da zabeleži u četvrtoj četvrtini, čak 13, kada mu je direktan protivnik bio Marjanović, ali je tada imao i najviše problema u odbrani. Treba biti realan i naglasiti da je većina Jokićevih poena došla kada je utakmica već bila prelomljena, ali to nikako ne umanjuje njegov uspeh.

Izvor: Youtube, Max Kvant

Bobi je sjajno iskoristio svojih 15 minuta. Najviše je namučio Jokića, koji nije imao rešenje za njega u odbrani, pa ga je zaustavljao faulovima. Otuda je 8 od 10 Bobijevih poena došlo sa slobodnih bacanja. Iskoristio je i  svoju visinu da odigra dobru odbranu, gradio je odlično koš i zabeležio 7 skokova i 4 blokade.

Izvor: Youtube, Max Kvant

U pobedničkom timu najbolji su bili Leonard sa 20 i Diao sa 16 poena. U Denveru je Jokića dobro ispratio Barton sa 16 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.