Golden Stejt slavio protiv Klivlenda

Siromašna predstava u derbiju vodećih ekipa Zapada i Istoka. Voriorsi su uspeli da pobede (89:83) zahvaljujući boljim procentima iz šuta i većim brojem raspoloženih igrača.

Prvi deo prve četvrtine Klivlend pokušava da napadne spuštajući loptu na Lava i individualnim potezima Džejmsa. Odbrana Voriorsa je dobro čuvala obojicu, pa je veći deo poena Klivlenda došao preko trojki Smita. Na drugoj strani Golden Stejt igra svoju run and shoot igru. Izostaju poeni iz šuta Karija, ali to nadomešta Grin. Klivlend je na prvom tajm-autu vodio 12:11. Drugi deo četvrtine obeležava Kari. Previše brz za svoje čuvare stavlja na muku odbranu Kavalirsa prodorima i tako se pridružuje raspoloženom Grinu. Na drugoj strani Klivlend je šutirao očajno za tri 2 od 11, pa je prednost Voriorsa do kraja prve četvrtine narasla na 28:19.

Na samom početku druge četvrtine Vilijams menja Džejmsa. Izlaskom Džejmsa Kavalirsi se koncetrišu više na timsku igru. Nekoliko dobro osmišljenih akcija sa dosta blokova za Deladovu i pet poena za Vilijamsa, spuštaju ih na 31:26 i dovode do prvog tajm-auta za Voriorse. Posle tajm-auta igra se ubrzala, Voriorsi bez Karija ulaze u seriju promašaja, na drugoj strani tandem IrvingDžejms je vodio Klivlend do preokreta 39:37. Povratkom Karija u igru otvorilo se više prostora za njegove saigrače u napadu, što oni dobro koriste. Na drugoj strani Džejmsova soliranja se obijaju o glavu Klivlendu i Golden Stejt odlazi na odmor sa prednošču (45:42).

Green

Foto: twitter.com/warriors

Voriorsi nastavljaju tamo gde su stali na kraju poluvremena. Treću četvrtini sjajno je započeo Tompson sa 7 poena za 54:46 na prvom tajm-autu. U periodu koji je trajao do narednog tajm-auta igra se ubrzala i to je prijalo Džejmsu i Kavalirsima koji pogođenim trojkama spuštaju na 57:54. Na drugoj strani Voriorsi su promašivali šuteve iz tranzicije, ali se izlaskom Džejmsa iz igre i povratkom na pozicione napade vraćaju u igru i idu na 61:56. U završnici četvrtine videli smo još nekoliko ishitrenih akcija na obe strane, pa se pred poslednji period otišlo sa rezultatom 64:59.

Prvi deo četvrte četvrtine bio je prava uspavanka. Bez Irvinga i Džejmsa na jednoj i Karija i Grina na drugoj sve se svodilo na šuteve Livingstona i kombinacije za Deladovu. Povratkom ovih tandema igra se ubrzava, naročito Voriorsa. Odličnom realizacijom iz tranzicije Voriorsi povećavaju razliku na 77:71. Posle tajm-auta za Kavalirse Iguadala je dva puta proigrao saigrače, a Džejms se razgorpadio sa dva zakucavanja i blokadom. Trener Golden Stejta je zatražio tajm-aut da bi pred završne minute vratio ekipu iz kontra-ritma i onemogućio preokret Klivlenda. U  završnici je očekivano lopta predata u ruke najboljih igrača. Kari je sa dva prodora suštinski rešio meč, a penal završnica i iznuđeni brzi šutevi Klivlenda samo su bili neuspešno odlaganje poraza.

Golden Stejt je  na kraju slavio sa 89:83. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Grin sa 22 poena, 15 skokova i 7 asistencija i Kari sa 19 poena, 7 skokova i 7 asistencija. Dobre role imali su Tompson i Livingston sa 18 i 16 poena. U poraženom timu najbolji je bio Džejms sa 25 poena i 9 skokova.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.