Povratak kralja

Real dobrom odbranom došao do važne pobede nad Fenerbahčeom 80 – 73.

U prvoj četvrtini Fenerbahče je u napadu koristio brzinu DiksonaDikson je koristio blokove prvenstveno Veselog, ali i ostalih igrača. Kada su Realovi igrači preuzimali lopta je brzo kružila ka igračima spolja. To su najbolje iskoristili Datome i Bogdanović, čije su prodore igrači Reala zaustavljali faulovima. Real je na drugoj strani pokušao da spusti igru pod koš i u tome je uspevao dok je u igri bio Rejes. Sa njegovim izlaskom iz igre, Fenerbahče se rezultatski odlepio, pa je prva četvrtina završena sa 18:28.

U drugoj četvrtini Real je zaigrao znatno bolje odbranu, odlično su branili pik i zatvorili Datomea. U napadu je Dončić doneo preko potrebnu eksplozivnost i igrao je dobro pik sa centrima. Kada je Fenerbahče uspevao da zatvori reket, Realova spoljna linija je odgovorila dobrim šutem. Real je preokrenuo rezultat na 32:30. Fenerbahče se trgao i zaigrali su bolju odbranu. Dobra saradnja Veselog i Diksona, uz tehničku grešku klupi Reala, donela je preokret Fenerbahčea. Rezultat je bio 36:45 na kraju poluvremena.

Foto : facebook.com/realmadridbaloncesto/

Foto : facebook.com/realmadridbaloncesto/

Treća četvrtina je počela dosta nervozno na obe strane, sa dosta promašenih šuteva. Obe ekipe su u napadu pokušavale igrajući pik, a u odbrani igrali vrlo čvrsto. Real se bolje snašao, pogađali su otvorene šuteve i smanjili prednost Fenerbahčea na 48:52. Posle tajm-auta Fenerbahče je za kratko  pojačao odbranu i zaigrao bolje u napadu. Do kraja četvrtine nisu nastavili u tom ritmu. Imali su velikih problema sa organizacijom napada. Real je s druge strane povratio dominaciju pod košem, Rejesu se sa poenima priključio Ajon. To je bilo dovoljno za novi preokret Reala i vođstvo od 56:55.

Real je bolje otvorio i četvrtu  četvrtinu, ono sto je započeo u trećoj, Ljulj je nastavio i u četvrtoj četvrtini, u isto vreme je pogađao i proigravao saigrače. Kada je Fenerbahče ispravio propuste u odbrani, a igrači Reala počeli da promašuju, došlo je do novog izjednačenja 66:66. Agresivna odbrana Reala, iznudila je dosta izgubljenih lopti i promašenih šuteva. Poeni Diksona i Veselog, nisu bili dovoljan odgovor za Realove kontre i dobru igru pod košem. Real je na kraju slavio pobedu sa 80:73, zavaljujući kojoj su ostali u konkurenciji za prolaz dalje.

U Realu su najviše poena postigli Ljulj  17, Ajon  15 i Rejes  13. Sa druge strane su najefikasniji bili Veseli sa 20 i Dikson sa 15 poena.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.