VTB liga 28. kolo: Pregled

Favoriti opravdali uloge.

vtbliga

vtbliga

Tsmoki Minsk – Uniks 83-88

Očekivana pobeda Uniksa. Domaćini su otišli sa blagom prednošću na odmor, međutim u trećoj četvrtini Uniks je uhvatio priključak, poveo i održao prednost do kraja meča.

Kod gostiju, zapaženu rolu su imali Džemjs Vajt, 18 poena i 8 asistencija, Pavel Antipov i Valeri Linkholdej po 17 poena, Dor Fišer, 16 poena i 3 asistencije i Kurtis Džerals 13 poena.

CEZ Nimburk – Himki 72-80

Još jedna pobeda gostiju. Prvo poluvreme je pripalo Himkiju, drugo Nimburku. Najviše poena kod gostiju postigao je Peteri Kaponen, čak 23. Po 8 poena su postigli Sergej Monja, Viktor Klaver, Džemjs Avgustin i Maksim Klislov. Ruslan Patev je postigao 9 poena.

Krasni Oktobar – Lokomotiv 79-94

Ova utakmica je završena sa najvećom razlikom u ovom kolu. Lokomotiv je vodio od prvog minuta, tako da pitanje pobedinka nije bilo sporno. Najviše poena kod gostiju su postigli Derik Braun (22p), Ričard Hendriks (17p), Eugeni VOrnonov (14p) i Malkolm Delani (10p).

Enisej – Novogrod 73-86

Novgorod je zabeležio još jednu pobedu u VTB ligi. Ekipa, koju predvodi Stevan Karadžić, bila je nemoćna. Kod gostiju najzaslužniji za pobedu bili su Aritsiom Parakhourski (21p), Gal Mekel (16p) i Vladimir Ivlev (15p).

Ostali mečevi:

Krasna Krila – Zenit 83-88

Astana – VEF Riga 79-78

Leave a Reply

Your email address will not be published.