VTB liga 17. kolo: Pregled

Uspešni Uniks i Lokomotiv.

vtb-league.com

vtb-league.com

Nilan Bisons – Uniks 76-82

Uniks je dobio vrlo neizvestan meč u Finskoj. Tek nakon produžetka, slomljen je otpor domaćina. Kod gostujuće ekipe, najefikasniji su bili Dor Fišer, 20 poena, Kejt Langford, 18 poena. Kaimakoglu je postigao 8 poena i 4 asistencije za 35 minuta, koliko je proveo na parketu.

CSKA – Lokomotiv 76-78

Slomljen je CSKA. Posle dosta vremena, CSKA je doživeo drugi poraz u VTB ligi. Viđen je vrlo izjednačen meč do samog kraja. Lokomotiv je imao 85 posto iskorišćenih slobodnih bacanja, što je na kraju i odlučilo pobednika. Najuspešniji u ekipi Lokomotive bili su Antoni Randlof (17p), Maskim Koluškn (14p), Nikita Kurbanov (12p), Derik Braun (11p, 4 ast).

Kod domaćina, dabl-dabl učinak Miloša Teodosića, 20 poena i 10 asistencija. Pored njega, dobru partiju su priredili i Vitali Fridzon, 16 poena, Nando De Kolo, 15 poena i 6 asistencija i Andrej Vornoševič, 8 poena i 10 asistencija.

Kalev/Cramo – Novgorod 110-76

Iznenađenje kola. Novgorod je doživeo debakl u Estoniji. Rezultatska razlika se prelomila još u drugoj četvtini. Nakon toga, razlika je samo rasla. Najviše poena postigao je Trej Tomkins, 19p.

Avtodor – Himki 101-76

Još jedno iznenađenje favorita. Poslednja deonica je bila kobna za Himki. Ovaj poraz, Novgorod nije iskoristio, tako da poredak na tabeli ostao isti. Himki je drugi 14-2, dok je Novgorod treći 14-3. Kod Himkija, istakli su se Peteri Koponen, 21 poen i Tajris Rice 19 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.