Dabl-dabl Teodosića u derbiju

CSKA je savladao Uniks iz Kazanja sa 92:88 u derbiju VTB lige. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su DeKolo sa 23 poena i 6 asistencija, Teodosić sa 19 poena i 10 asistencija i Hajns sa 11 poena. Najbolji u Uniksu su bili Lengford sa 20 poena, Parahuski sa 17 poena i 5 skokova i Vilijams sa 11 poena, dok je Kolom bio najbolji asistent sa 9 uspešnih dodavanja. Anđušić je dobio samo 4 i po minuta i pogodio jednu trojku u tom periodu.

Oba tima su u prvoj četvrtini živela od poena iz unutrašnje igre. Igralo se u brzom tempu, pa je bilo dosta prostora u reketu za akcije iz pik end rola i igru na niskom postu. CSKA je bolje iskoristio greške rivala i sa nekoliko poena iz tranzicije napravio prednost. Prva četvrtina je završena rezultatom 23:19.

Uniks je sjajno šutirao trojke u drugoj četvrtini. Zahvaljujući preciznosti u šutu sa distance preokrenuli su rezultat i čuvali prednost sve do završnice poluvremena kada su sa par grešaka ispustili vođstvo. CSKA nije krenuo u trojkaški obračun, tražili su poene i dobijali poene iz unutrašnje igre, dobro koristeći sve individualne prednosti. Strpljenje im se isplatilo, pa su na odmor otišli sa prednošću od 50:47.

cskabasket.com

CSKA je treću četvrtinu počeo sa odličnom igrom u defanzivi, potpuno limitirao sve napadačke opcije Uniksa i odlepio se na +14. To je posebno naljutilo Lengforda koji je dao krila svome timu za mnogo bolju igru u nastavku ovog perioda. Uniks se spustio na -6, ali su u završnici treċe četvrtine ispustili priliku da spuste zaostatak još niže. CSKA i pored slabije igre nije paničio, pa je u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od 71:63.

Uniks je nastavio sa dobrom igrom i u poslednjoj četvrtini. Agresivna odbrana naterala je CSKA na veliki broj grešaka, pa su gosti preokrenuli i stekli minimalno vođstvo. Itudis je zatražio tajm-aut, posle koga se CSKA konsolidovao i povratio prednost. Da završnica ne bude previše neizvesna potrudili su se Teodosić i Hajns koji su obezbedili prednost od 4 poena. Uniks je i dalje imao nadu za pobedu, ali je Parahuski promašio 3 uzastopna šuta pod obručem u poslednjem nadu, te su gosti ostali praznih ruku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.