CSKA poveo sa 2:0

CSKA je savladao Himki sa 99:87 i poveo sa 2:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa VTB lige. Zasluge za pobedu pripadaju Teodosiću sa 15 poena i 6 asistencija, De Kolou sa 12 poena i 9 asistencija, Voronceviču sa 13 poena i 6 skokova, Hajnsu sa 13, Fridzonu i Korobkovu sa po 11 poena. U Himkiju su najbolji bili Dragić sa 17, Koponen, Šved i Rajs sa po 16 poena.

CSKA je prvu četvrtinu završio sa prednošću od 23:16. Iako nisu briljarili u šutu za dva, a ni za tri poena, veliki broj ofanzivnih skokova i dobro kretanje u pozicionim napadima omogućilo im je veliki broj poseda. Himki je na početku utakmice spuštao loptu u reket, što nije dalo najbolji rezultat, ali su kako je ovaj period odmicao vratili balans u napadu pogodivši tri trojke.

Iako u tome nije uspeo u prvoj četvrtini, Himki se u drugoj “uselio” u reket CSKA. Činilo se da šta god zamisle mora uspeti. Prodori, pik end rol, igra na niskom postu, 1 na 1, 2 na 2, sve se savršeno uklopilo sa nemoći odbrane CSKA da na drugi način, sem faulovima, zaustavi ovakvu igru. Ipak armejci odgovaraju u završnici poluvremena, kada stežu u odbrani i koriste promašaje Himkija da ponovo uspostave vođstvo i odu na odmor sa 49:43. U teškim trenucima prodori i asistencije Teodosića održavali su CSKA u igri, a retke trojke ( u pravim momentima) dizale samopouzdanje.

Foto: http://www.sportklub.rs/

Foto: http://www.sportklub.rs/

Furiozna igra CSKA u napadu u trećoj četvrtini, uspešni i iz reketa i u šutu za tri poena ubacili su 34 poena i završili ovu deonicu sa rezultatom 83:66. Početni zamajac ovakvom naletu dao je u prvom poluvremenu uspavani Fridzon, koji je poenima iz dve trojke i dva prodora ubrzao od 0 do 11 poena. Nekoliko dobrih odbrana bilo je dovoljno da se napravi razlika u odnosu na napadački solidan Himki koji je poene crpeo iz prodora i šuta za tri poena.

Himki je iskoristio slab start CSKA u poslednjoj četvrtini i poenima iz prodora i trojki, spustio razliku na -7. Delovalo je da probuđeni Rajs može da pokrene nadu za preokret. CSKA je odgovorio boljom odbranom, Teodosić je povezao redove CSKA sa nekoliko preciznih pasova, a Voroncevič sa dve uzastopne trojke rešio pitanje pobednika. Himki je uspeo da dobije ovu deonicu, ali nisu imali snage da preokrenu utakmicu u svoju korist.

Leave a Reply

Your email address will not be published.