CSKA odbranio titulu u regionalnoj ligi

Sedmi put zaredom CSKA osvaja titulu prvaka VTB lige nakon pobede nad Himkijem rezultatom 95-84.

Aktuelni šampion je mnogo bolje otvorio utakmicu i može se reći već u prvoj deonici dao odgovor na pitanje pobednika pošto je posle prvih deset minuta rezutat bio 27-18. Drugu četvrtinu Himki je bolje otvorio, ali su se igrači CSKA brzo konsolidovali i uspeli da uvećaju prednost i odu na veliki odmor pri vodstvu od 54-41.

U nastavku su izabranici Barcokasa uspeli da se približe i zadrže protivnika pa su u poslednju četvrtinu ušli sa deset poena zaostatka. Međutim, CSKA je zaigrao prepoznatljivu košarku na kraju i nije ostavio previše nade Himkiju. Na samom startu zadnje deonice bilo je +15, da bi na kraju konačan rezultat bio 95-84. Iako je uvek teško gubiti, razloga za zadovoljstvo ima u redovima Himkija pošto su plasmanom u finale izborili učešće u Evroligi.

Najefikasniji kod novih starih šampiona bili su Kori Hinigs sa 20 poena, Nando De Kolo sa 18 poena i 7 asistencija i Vil Klajburn sa 16 poena.

Na drugoj strani Aleksej Šved očekivano odličan sa 21 poenom i 9 asistencija, dok je Malkolm Tomas dodao 17 poena i 7 skokova, a Entoni Gil i Tajler Hanikat po 11 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.