Zanimljivo otvaranje kola Turske Super lige

Prošlogodišnji polufinalist Banvit nastavio sa krizom, Baškašehir i dalje najveće iznenađenje lige.

Foto:Bsl.org.tr

Baškašehir je na domaćem parketu dočekao Bujukčekmeče i savladao ih 92:78. Baškašehir je od početka preuzeo kontrolu nad utakmicom i vodstvo. Razlika je išla i do +20, ali su košarkaši Bujukčekmečea uspjeli u zadnjoj četvrtini smanjiti razlikh. Najbolji u dresu Baškašehira bio je Divejn Vajt sa 22 poena, a i bivši košarkaš Real Madrida i Darušafake Markus Sloter je imao dobru partiju sa 13 poena i 9 skokova. U sivilu Bujukčekmečea jedini se izdvajao Devin Vilijams sa 25 poena.

U drugoj utakmici Istanbul je pobjedio Banvit i produbio im krizu u kojoj se nalaze. Banvit je vodio sve do posljednje četvrtine i +13 za Banvit, ali se ekipa još jednom raspala i Istanbul je pobjegao sa pobjedom 74:71. Najbolji u Istanbulu je bio Terel Holovej sa 22 poena, a dobre partije su pružili i Semih Erden sa 13 poena i 10 skokova, te bivši košarkaš Cedevite Luka Babić koji je upisao 9 poena i 10 skokova. Za Banvit je najbolji bio prošlosezonski centar Olimpije Džordan Morgan sa 16 poena i 7 skokova.

Posljednja utakmica subotnjeg dijela osmog kola se odigrala u Izmiru, gdje je Pinar Karšijaka dočekala Sakariju. Prvak iz sezone 2014/15 je opravdao ulogu favorita i savladao Sakariju 93:63. Karšijaka je odlično šutala iz svih pozicija, ali posebno u oko upada statistika šuta za 2, koji je iznosio 33/50(66%). Najbolji u redovima Karšijake je bio krilni centar  Ahmed Marei sa 27 poena i 14 skokova. Za Sakariju je najbolji bio Žan Mirjam Salumu sa 21 poenom i 7 skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.